Anamaria Vasile

De ce este bine sa dormim dezbracati

Majoritatea oamenilor considera ca a-ti fi cald in timpul somnului este cheia catre o odihna ca la carte, insa specialistii vin cu o alta teorie. Se pare ca ar trebui, mai degraba, sa scapam de hainele de pe noi in loc sa ne acoperim in cat mai multe si cat mai calduroase.

Exista mii de motive stiintifice care arata de ce este recomandat sa dormim dezbracati. Dormitul in pielea goala si scaderea temperaturii somnului adanceste somnul si face ca dimineata sa ne simtim mult mai odihniti, potrivit cercetarii.

Totodata, un mediu cu o temperatura crescuta noaptea schimba compozitia grasimilor din corpul barbatilor, acest lucru fiind asociat cu aparitia obezitatii. De partea celalata, atunci cand dormim dezbracati, corpul arde energie pentru a se incalzi, astfel, arzang grasimile si conducand la pierderea in greutate.

De asemenea, in cazul barbatilor, purtarea chilotilor poate cauza impotenta, prin cresterea temperaturii la nivelul testiculelor. In cazul femeilor, renuntarea la lenjeria intima permite organelor si pielii sa respire.