Anamaria Vasile

Dumnezeu i-a cerut unuia din ingerii Sai: „Mergi pe Pamant si adu-mi lucrul cel mai scump pe care-l vei gasi in lume!“. Cu ce s-a intors acesta

O poveste veche spune ca Dumnezeu i-a cerut unuia din ingerii Sai: „Mergi pe pamant si adu-mi lucrul cel mai scump pe care-l vei gasi in lume!“ Citeste pana la sfarsit sa afli care este cel mai pretios lucru de pe pamant. Vei fi impresionat.

Ingerul a mers strabatand munti si vai, mari si rauri in cautarea lucrului pretios. Dupa ani de cautari, ingerul a ajuns pe un camp de batalie si a zarit un ostas murind din pricina ranilor primite pe cand isi apara tara.

Ingerul a luat o picatura de sange, a dus-o la tronul ceresc si a spus: „Doamne, acesta este lucrul cel mai scump din lume“.

Raspunsul a fost: „Cu adevarat, ingere, cantareste mult inaintea ochilor Mei sangele ostasului, dar nu acesta este cel mai scump lucru din lume“, scrie ortodoxia.me.

Astfel ca ingerul a fost nevoit sa se intoarca din nou pe pamant pentru a afla ce i se ceruse. Si a gasit, pe un pat de spital, o asistenta care tragea sa moara de la o boala cumplita, contractata cand ii ingrijea pe cei suferinzi. Cand ultima suflare a iesit din trupul ei, ingerul a luat-o si a dus-o la scaunul judecatii, zicand:

„Doamne Dumnezeule, negresit, acesta este lucrul cel mai scump din lume“.

Parintele ceresc a zambit ingerului si i-a spus:

„Cu adevarat, ingere, jertfa pentru altii este foarte pretioasa inaintea Mea, dar nu acesta este lucrul cel mai scump din lume“.

Ingerul a coborat inca o data pe pamant. A umblat peste tot. Si dupa mult timp, intr-o seara, ostenit de atata alergatura, s-a asezat langa o casa aflata intr-o padure. Din senin, a aparut un om cu o infatisare cumplita.

Avea in mana o barda si venise cu gandul de a-l ucide pe stapanul casei. Apropiindu-se de locuinta dusmanului sau, raufacatorul a privit pe fereastra luminata. A vazut-o pe sotia celui cautat de el cum punea copilul ei cel mai mic in pat si il invata sa se roage, spunandu-i sa multumeasca lui Dumnezeu pentru toate binecuvantarile Lui.

Privind scena, raufacatorul a uitat pentru ce venise. Si-a amintit de copilaria lui, cum mama il punea in pat si-l invata sa se roage lui Dumnezeu. Inima i s-a inmuiat si o lacrima i s-a scurs pe obraz.

Ingerul a luat lacrima si a zburat bucuros la Dumnezeu, zicand: „Cred ca am gasit ce cautam“.

Dumnezeu a suras usor si a spus: „Cu adevarat, ingere, Mi-ai adus lucrul cel mai scump din lume – lacrima de pocainta, care deschide portile cerului“.