Tamaia este folosita de obicei in Biserica pentru sfintirea locului si a credinciosilor care participa la slujbele religioase.
Putina lume stie insa ca tamaia este folosita ca leac pentru diverse boli de mii de ani si ca este facuta din rasina unui arbust numit Boswellia.
Daca ai probleme cu plamanii, ia cate o bobita de tamaie dimineata, pe stomacul gol, timp de o saptamana. Poti scapa astfel de astm, bronsite si laringite.
Ai grija insa ca tamaia pe care o folosesti sa fie naturala. O poti deosebi de cea artificiala uitandu-te la culoarea ei, trebuie sa fie semitranparenta, si la luciu, nu trebuie sa fie acoperita cu un praf albicios.
Un alt beneficiu adus de tamaie este faptul ca ajuta la digestie si combate stresul.
Reteta de la manastirea DERVENT…
Parintele Elefterie de la Manastirea Dervent avea un remediu special pentru durerile de cap, preparat din tamaie si miere de albine.
Acest leac indeparteaza durerile si ajuta la tratarea vaselor de sange sparte.
Tamaia are proprietatea de a imbunatati respiratia, induce o stare de calm si pace launtrica si predispune la rugaciune.
Efectele sala vindecatoare, insa, nu se opresc aici. Potrivit unor studii recente, aceasta substanta aromata are proprietati anticancerigene, distrugand celulele canceroase rezistente la chimioterapie.
Tamaia este si un remediu natural pentru eliminarea pietrelor la rinichi si fiere, si a chisturilor de pe diferite organe interne.
TAMAIE CU MIERE – RETETA PENTRU COMBATEREA DURERILOR DE CAP
Se ia o piele de oaie (preferabil proaspat jupuita) si se intinde pe ea un strat de miere, apoi se presara putina tamaie zdrobita fin.
Se leaga pielea la cap si se fixeaza bine. Se tine pana cand mierea se usuca.
Indicatii terapeutice
– dureri de cap
– sechele in urma loviturilor la cap
– vase de sange sparte la cap
– cheaguri de sange la cap
Tamaia trateaza aceste probleme datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, cicatrizante, antiseptice si sedataive.
Tamaia utilizata in scop medicinal trebuie sa fie naturala, cumparata din surse sigure. Pe eticheta produsului trebuie sa fie scris ca poate fi ingerata.
Daca este folosita pentru uz intern, atunci trebuie pusa direct pe limba, fara a atinge dintii. Nu se recomada sa fie tinuta mult in gura, deoarece poate afecta smaltul dentar.