Anamaria Vasile

Acesta este ceaiul care dizolva pietrele la rinichi intr-o singura zi. Ce contine si cum trebuie baut

Pietrele la rinichi (litiaza renala, nefrolitiaza) sunt depozite dure din minerale si saruri care se formeaza in rinichi.

Pietrele la rinichi au multe cauze si pot afecta orice parte a tractului urinar – de la rinichi la vezica urinara.

Pietrele la rinichi sau calculii renali se dezvolta din saruri si minerale care sunt transportate de urina. Exista insa diverse metode de tratament pentru eliminarea sau distrugerea acestora, fara disconfort major.
Cum scapi de pietrele la rinichi

Una din cele mai populare metode de eliminare a pietrelor la rinichi este infuzia de patrunjel. Se pune la fiert o legatura de patrunjel verde maruntit intr-un litru de apa. Se lasa pe foc 10 minute, apoi se raceste si se strecoara. Se bea cate o ceasca de infuzie zilnic, timp de 3-4 saptamani.

Ceaiul de patrunjel are un efect de curatare extraordinar. Elimina rapid nisipul si alte substante toxice care s-au depus pe rinichi de-a lungul timpului.

O alta reteta de ceai de patrunjel

Se pune la fiert un litru de apa in care se adauga 250 g radacina de patrunjel curatata si tocata marunt sau data pe razatoare. Cand fiertura scade la o cana, se strecoara lichidul si se imparte in trei cescute, potrivit topremediinaturiste.ro.

O cescuta de lichid se ia dimineata, pe stomacul gol, a doua cescuta se ia dupa-amiaza si a treia seara, pe stomacul gol. In timpul zilei nu se mananca absolut nimic. Pana a doua zi, piatra se transforma in nisip si se poate vedea cum se depune in urina. Tot tratamentul dureaza o zi.
Ceaiul de patrunjel combate retentia de apa

Incearca ceaiul de patrunjel si organismul tau va elimina apa in exces si toxinele.

Este o bautura ideala pentru cei care se confrunta cu retentia de apa, curata sangele, ajuta la intensificarea arderilor si face minuni pentru imunitate, fertilitate, sistemul nervos si cel osos. Nu uita ca este foarte important sa ceri si parerea medicului.

Cum scapi de pietrele la rinichi cu ceaiul de macese

Iti doresti sa scapi cat mai rapid de pietrele la rinichi? Ceaiul de macese este cea mai buna solutie!

Ceaiul de macese este foarte bine cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra sanatatii. Acesta este unul dintre ingredientele cu un puternic efect asupra sistemului imunitar, datorita continutul bogat in vitamine si minerale esentiale pentru organism. In unele zone macesul poate fi gasit sub numele de trandafir salbatic si este utilizat pentru a imbunatati starea generala de sanatate.

Ceaiul de macese contine: vitaminele A, B1, B2, PP, K, acid citric, pectine, mangan, crom, cupru si uleiuri esentiale foarte importante pentru organismul uman. Acest tip de ceai are proprietati antibacteriene, analgezice, revigorante, antiinflamatorii si chiar anti cancer. Pe langa toate acestea, este licoarea ideala pentru persoanele care vor sa scape de pietrele la rinichi.

Acest ceai este un foarte bun diuretic si astfel mareste cantitatea de urina eliminata zilnic. Este un excelent adjuvant in eliminarea pietrelor si nisipului la rinichi. Pentru a obtine cele mai bune rezultate trebuie sa consumati doua cani de ceai de macese pe zi. Acesta poate fi baut o perioada indelungata, spre deosebire de alte ceaiuri care au numeroase efecte adverse atunci cand sunt baute in exces.

Pentru a prepara aceasta bautura minunata trebuie sa fierbeti mai intai apa si apoi sa adaugati fructele uscate si usor zdrobite. Este nevoie de 10-15 fructe pentru 500 ml de apa. Dupa ce s-a racit, ceaiul se indulceste cu putina miere de albine si se bea pe parcursul zilei. Nu este nicio problema daca depasiti doza de 2 cani/zi, insa cel mai indicat este sa ramaneti la aceasta cantitate. Pe langa faptul ca veti ameliora problema pietrelor la rinichi, sistemul imunitar va fi mai puternic si astfel veti combate raceala, gripa si infectiile.

Desigur, pentru a trata aceasta afectiune este absolut necesar sa mergeti la medic. Ceaiul de macese este un produs adjuvant, dar care nu poate tine locul medicamentelor.

Semne ca rinichii sunt bolnavi

Daca de la o zi la alta faci carare la baie si simti durere in partea inferioara a spatelui, corpul tau iti da semnale ca ceva nu functioneaza cum trebuie, in acest caz, rinichii.
Cercetatorii de la National Kidney Foundation ne spun care sunt cele mai evidente semne ca rinichii sunt bolnavi.
Semne ca rinichii sunt bolnavi

1. Te simti obosita si nu te poti concentra asupra activitatilor de zi cu zi

Asta se intampla deoarece rinichii tai nu curata in mod adecvat sangele. Oboseala este cauzata de acumularea de toxine in exces plus o serie de alte impuritati.

2. Ai mancarimi

Daca ai pielea uscata si iti vine sa te scarpini in mod permanent, s-ar putea sa suferi de o boala avansata a rinichilor. Asta se intampla cand rinichii tai sufera din cauza dezechilibrului de minerale si nutrienti din sange.

3. Mergi des la baie

Simti nevoia sa urinezi des, chiar daca atunci cand ajungi la toaleta nu urinezi deloc? Bacteriile si toxinele din rinichi sunt de vina. In termeni specializati se numeste infectie urinara.

4. Urinezi cu spuma

Daca observi bule de aer in urina ta, avand aspect de spuma, iar acestea dispar, s-ar putea sa se acumuleze proteine in exces, ceea ce e anormal.

5. Ai picioarele inflamate

Cand ai probleme cu rinichii, lichidele nu sunt eliminate din corp. Acestea se acumuleaza usor in picioare, mai ales in zona gambelor.

6. Ai crampe

Dezechilibrul electrolitilor precum si nivelul scazut de calciu si fosfor produc crampele abdominale.

Daca te-ai confruntat cu toate aceste simptome de mai sus sau cu cel putin 3 dintre ele, du-te de urgenta la medic. Acesta va face o analiza ampla a situatiei tale si iti va prescrie un tratament adecvat. Du-te la un specialist inainte ca rinichii tai sa putrezeasca, sa fie inabusiti de toxine.
8 semne din partea organismului, care arata ca ai probleme cu rinichii

Rinichii sunt organe vitale in corpul uman, responsabile pentru detoxifierea si curatarea sistemului, deoarece filtreaza zilnic pana la 180 l de sange.

Functia lor este extrem de importanta pentru intregul corp si pentru sange.

Acestia elimina cantitatile excesive de deseuri si fluide din organism, sustin sanatatea oaselor, echilibreaza electrolitii, stabilizeaza tensiunea arteriala si maresc numarul de celule rosii din sange.

Prin urmare, daca functia lor este intr-o anumita masura amenintata, intregul organism este expus unui risc mare, asa ca trebuie sa stiti cum sa recunoasteti simptomele si, astfel, sa preveniti probleme majore, cum ar fi deteriorarea sau esecul renal:
Modificari ale urinei

Cele mai frecvente simptome precoce includ:

1. Spuma in urina
2. Urinare mai putin frecventa si urinare in cantitati mici si de culoare inchisa
3. Urinare frecventa in timpul noptii
4. Usturime in timpul urinarii
5. Probleme urinare
6. Culoare deschisa, urinare frecventa si in cantitati mari.

Umflaturile

In cazul unei functii slabite a rinichilor, nu reusesc sa elimine excesul de lichide din organism si astfel duce la umflaturi la nivelul fetei, membrelor si articulatiilor.

Dificultati de respiratie

Acest semn poate fi adesea asociat cu leziuni renale. Numarul redus de celule rosii din sange, datorita toxinelor acumulate in plamani, reduce cantitatea de oxigen din organism.

Iritatii ale pielii

Insuficienta renala poate duce la acumularea de deseuri si, astfel, la mancarime si eruptii cutanate. Deoarece deseurile se acumuleaza in sange, pielea pare iritata, uscata si nesanatoasa. Aceste probleme nu pot fi rezolvate cu usurinta prin utilizarea de creme si lotiuni, deoarece problema radacinii este interna.

Gust de metal in gura

Inmultirea deseurilor din sange modifica gustul alimentelor si duce la respiratia urat mirositoare. Scadere poftei de mancare si schimbarea severa a unor alimente indica leziuni renale.

Lipsa concentrarii si ameteli

Insuficienta renala, precum si anemia severa, duc la un flux slab de oxigen catre creier, iar acest lucru se termina cu probleme de memorie, concentrare slaba, ameteli si senzatie de lesin.

Durere

Durerea simtita in zona rinichilor indica pietre la rinichi sau infectii ale tractului urinar.

Oboseala

Rinichii sanatosi produc un hormon cunoscut sub numele de EPO (eritropoietina), care creste numarul de celule rosii din sange, care transporta oxigenul necesar. Daca numarul de celule rosii din sange este scazut, aceasta duce la oboseala, la probleme ale creierului si muschilor. Aceste semne pot fi, de asemenea, atribuite unei anemii severe.

Prin urmare, trebuie sa consumati alimente sanatoase, alimente bogate in antioxidanti, precum si suplimente, pentru a sustine functia rinichilor si, astfel, sa aveti grija de starea generala a sanatatii.
Recomandare: Leusteanul – Un medicament natural pentru plamani si rinichi

Leusteanul este inclus in diferite retete. Insa acesta aduce numeroase beneficii organismului, pe care nu multe persoane le cunosc. Spre exemplu, asigura sanatatea rinichilor, a plamanilor si a pielii.

Leusteanul – Un medicament natural

1. Leusteanul asigura sanatatea plamanilor. Cand esti racit, tusesti sau te doare gatul, ai putea consuma leustean. Acesta are rolul de a inmuia si de a elimina mucusul in exces. Proprietatile sale expectorante sunt cunoscute inca din Antichitate.

2. Previne formarea pietrelor la rinichi. Un alt lucru pe care trebuie sa il stii despre leustean este acela ca are efect diuretic. Astfel, dupa ce vei consuma leustean, vei elimina mai multa urina, dar fara a pierde electrolitii de care corpul tau are nevoie (spre exemplu, potasiu). Este indicat sa consumi radacina leusteanului. Astfel, scade riscul de a se forma pietrele la rinichi. In plus, trateaza edemele cardio-renale.

3. Sustine sanatatea articulatiilor. Persoanele care sufera de guta, artrita, reumatism, ar putea incerca sa consume leustean. Acesta are rolul de a asigura sanatatea articulatiilor.

4. Leusteanul regleaza menstruatia. Poate fi folosit pentru a scapa de crampele menstruale, pentru a scapa de balonarea aparuta in aceasta perioada si, de asemenea, regleaza menstruatia. Poti include leusteanul in diferite feluri de mancare.

De asemenea, se poate administra sub forma de capsule, tincturi sau infuzii. Pentru a face infuzia ai nevoie de o lingura de frunze proaspete de patrunjel sau tulpini proaspete si doua cani de apa fiarta. Vei lasa leusteanul la infuzat aproximativ 7 minute.

5. Leusteanu ajuta digestia. Ajuta persoanele care au probleme legate de constipatie. De asemenea, trateaza balonarea si gazele. In plus, regleaza tranzitul intestinal, deoarece mareste secretia de saliva si de sucuri gastrice.