Anamaria Vasile

A tinut ascuns 68 de ani! Acum s-a aflat ca Angela Similea…

Una dintre cele mai indragite artiste ale tuturor timpurilor, Angela Similea (68 de ani), are o poveste de viata incredibila. Copilaria sa este in mod direct legata de Casa regala.

Parintii artistei, Gherghina si Petre, au lucrat la curtea Regelui Mihai. Tatal interpretei activa in armata regelui, iar mama ei se numara printre doamnele de companie ale Reginei Maria, bunicaMajestatii Sale, Regele Mihai I. Angela Similea este primul copil al cuplului Gherghina si Petre Similea, care au fost angajati la Palatul elisabeta pana in decembrie 1947, cand a abdicat Regele Mihai.

Pe atunci, interpreta avea un an si jumatate. Dupa plecarea Regelui Mihai de la Palatul Elisabeta, tatal artistei si-a gasit de lucru la Uzinele Dacia. Tot in acea perioada, parintii Angelei Similea s-au mutat in cartierul Bucurestii Noi, pentru ca ulterior, s-au stabilit in cartierul bucurestean Drumul Taberei.

Angela Similea s-a nascut pe prispa casei

Solista a venit pe lume la margine la margine de Bucuresti, in Comuna 1 Decembrie, judetul Ilfov, fosta 30 decembrie. Venirea sa pe lume a fost una neobisnuita. Pentru ca Gherghina, mama sa nu a mai apucat sa ajunga la un dispensar comunal, Angela a venit pe lume, chiar pe prispa casei. Aici au apucat-o durerile facerii pe mama interpretei, iar moasa a fost bunica Angelei.

Bunica artistei a avut un vis ciudat inainte sa se nasca artista, vis ce prevestea ca Angela va ajunge o stea. „Eu nu m-am nascut intr-o familie cu posibilitati. Parintii mei au fost foarte modesti si, in afara scolii si a catorva ani de meditatii la franceza, altceva n-au putut sa-mi ofere. Parintii mei s-au stabilit in Bucuresti, pentru ca tata lucra la palatul regal, iar in perioada in care mama era insarcinata cu mine, locuiau la Muzeul Satului, pentru ca lucrau la Palatul Elisabeta, in perioada aceea.

In momentul cand mama a simtit ca trebuie sa nasca, s-a speriat si s-a dus la parintii tatalui meu, in comuna 30 Decembrie. Taranca fiind, s-a dus si m-a nascut cu moasa! Cand m-am nascut eu, bunica mea a visat o gainusa pe care a dat-o la taiat si, din gainusa, a scos o stea!”, spune artista pentru portalul similea.ro, citat de click.ro.

„Bunica mea avea darul de a vindeca. Era foarte credincioasa si avea puteri. Ea vindeca si oameni, si animale, pe cat putea, si era foarte iubita in sat”, a completat Angela Similea.

Vestea potrivit careia Angela Similea a decis sa se retraga pentru o perioada de pe scena muzicii i-a luat prin surprindere pe fanii indragitei artiste. In spatele acestei hotarari se ascund insa motive intemeiate! Ajunsa la 71 de ani, celebra cantareata are probleme din ce in ce mai mari.

Din cate se pare, Angela Similea nu o duce prea bine cu sanatatea. Conform unor surse bine informate, apropiate vedetei, inima acesteia a inceput sa dea semne de oboseala. Din acest motiv, intrata in panica, artista a mers la cardiolog.

Vestile pe care aceasta le-a primit nu au fost deloc bune, scrie ziuanews.ro. “Angela Similea are probleme cu inima. Chiar a fost la un medic specialist din Bucuresti”, ne-a declarat sursa noastra. Aceasta nu este singura veste trista despre Angela Similea. In ultima vreme, vedeta nu a dus-o minunat nici din punct de vedere material. Chinuita de datoriile catre banci, renumita cantareata a luat o decizie radicala.

Artista a vandut conacul in care a locuit alaturi de fostul ei sot, regretatul Victor Surdu. Situat in satul Mataraua, comuna Belciugatele, imobilul a fost instrainat anul trecut. “Da, Angela Similea si-a vandut casa! Noul proprietar este un om influent. Dansa a cedat locuinta la un pret sub cel pe care l-a cerut initial, prin agentia de imobiliare. Oricum, banii obtinuti din aceasta tranzactie au fost impartiti cu fiicele lui Victor Surdu. Visul ei era sa deschida o scoala de canto, insa sanatatea nu ii mai permite acest lucru”, ne-a marturisit sursa noastra. Astfel, Angela Similea a renuntat la o adevarata comoara.

Vila respectiva are patru nivele si 16 camere si se intinde pe 1.000 de metri patrati, suprafata utila. Este situata pe un teren de 6.500 de metri patrati, chiar pe marginea unui lac. Tot raul spre bine! Dupa aceasta afacere, vedeta “a ajuns cu datoriile pe zero”.

Angela Similea, pe numele din buletin Ioana Angela Similea, s-a nascut pe 9 iulie 1946, in 1 Decembrie, judetul Ilfov. Ea este o cantareata romana de muzica usoara, de mare succes in anii ’70 – ’80 ai secolului al XX-lea. Ea a fost casatorita pana in 2011 cu fostul politician Victor Surdu si are un copil, pe Sorin Hilgen.