Anamaria Vasile

Are 52 de ani, dar arata ca de 30 – Secretele sale impotriva imbatranirii

Gong Li este o actrita din China care a ajuns o celebritate in intreaga lume dupa ce fotografiile sale au devenit virale. Desi are 52 de ani, aceasta arata ca o tanara de 30 de ani.

Femeia sustine ca nu a apelat la operatii estetice, iar frumusetea sa se datoreaza tratamentelor naturale si remediilor folosite In medicina traditionala chinezeasca de mii de ani. Aceasta apeleaza la ingrediente naturale pentru a tine la distanta ridurile si alte semne ale imbatranirii. De fapt, Gong Li nu este singura femeie din China devenita faimoasa pentru aspectul sau incredibil de tanar si tenul ca de portelan. Femeile din aceasta tara folosesc de multe timp remedii naturale cu adevarat miraculoase. Iata cateva dintre aceste remedii, prezentate de globaliving.org:

Apa de orez pentru o piele tonifiata

Pielea cu aspect perfect, ca de portelan, este reprezentativa pentru femeile din Asia, in special pentru cele din China sau Coreea. Acestea se pare ca folosesc un secret pentru a-si mentine tenul astfel. Este vorba despre apa de orez, care poate fi obtinuta si folosita foarte simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa lasi la inmuiat un pumn de orez in apa, pana cand apa devine alba precum laptele. Aplica apoi apa pe fata folosind o discheta din bumbac.

Ulei de camelie pentru piele sanatoasa si par stralucitor

Un alt ingredient uimitor de frumusete al chinezoaicelor este uleiul de camelie. Uleiul obtinut din florile delicate de camelie este utilizat pentru a hidrata pielea, pentru a reduce sau a preveni vergeturile, dar si pentru a fortifia parul si a-i oferi o stralucire naturala. Acest ulei mai este folosit si pentru a estompa cicatricile.
Fasolea Mung pentru a trata acneea

Fasolea Mung este un tip de fasole cu boabe verzi, cultivata de secole in China. Aceasta este folosita in alimentatie, dar si sub forma de masti faciale pentru a reduce si preveni aparitia cosurilor. Boabele de fasole Mung sunt macinate, iar faina obtinuta este amestecata cu apa pentru a forma o pasta. Aceasta masca se aplica pe ten si se lasa sa actioneze timp de jumatate de ora.

Ceai verde impotriva imbatranirii

Poate unul dintre cele mai eficiente si puternice ingrediente naturale folosite intens de chinezoaice este ceaiul verde. Acesta ajuta la eliminarea toxinelor din organism, inclusiv de la nivelul pielii, ceea ce inseamna ca reduce imperfectiunile precum pungile si cearcanele de sub ochi, zonele inflamate si inrosite. De asemenea, ceaiul verde este foarte bogat in antioxidanti, substante care combat radicalii liber responsabili pentru aparitia prematura a ridurilor.

Frunze de menta pentru uniformizarea culorii tenului

Poate ai observat ca femeile din Asia un ten neted, de culoare uniforma, cu aspect impecabil. Se pare ca secretul lor este menta, o planta comuna, care creste si la noi in tara. Pentru a-ti face o masca naturala care uniformizeaza culoarea tenului, piseaza cateva frunze de menta intr-un mojar si aplica pe ten pasta obtinuta. Las-o sa actioneze timp de zece minute, apoi clateste-te.

Masajul facial pentru o piele sanatoasa
In medicina traditionala chinezeasca, masajul este deosebit de important atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete. Masajul zilnic al tenului stimuleaza circulatia, ceea ce conduce la o mai buna oxigenare a celulelor si la eliminarea toxinelor. De asemenea, substantele nutritive ajung astfel mult mai usor la nivelul tenului, iar rezultatul este o piele cu un aspect sanatos si cu o stralucire naturala.

Frcutele goji

Fructele goji au devenit populare in intreaga lume datorita proprietatilor miraculoase pentru sanatate. Aceste fructe contin antioxidanti, aminoacizi, vitamine si minerale esentiale unei pieli frumoase si sanatoase, cu un aspect tanar. Poti adauga fructele goji dezhidratate in apa calda, impreuna cu un plic de ceai. Dupa ce ai baut ceaiul, poti consuma fructele, care s-au rehidratat si au devenit moi.