Anamaria Vasile

Prăjitura „Visul” — un desert fabulos!

Prăjitura Visul este un desert foarte gustos şi simplu de făcut. Nu ai nevoie de ingrediente complicate, iar timpul de preparare este relativ scurt.

Iată cum să faci această prăjitură delicioasă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-5 ouă;

-250 g de făină;

-100 g de zahăr;

-150 g de unt;

-50 g de stafide;

-50 g de semințe de mac;

-50 g de nuci măcinate;

-16 g de praf de copt;

-un plic de zahăr vanilat.

Pentru cremă:

-350 g de smântână fermentată;

-100 g de zahăr (sau după gust).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: bateți ouăle, zahărul tos și zahărul vanilat până veți obține o spumă pufoasă, voluminoasă și albicioasă (timp de aproximativ 7 minute cu mixerul pornit la viteză mare).

2.Turnați în jet subțire untul topit și răcit în spuma de ouă, mixând continuu cu mixerul pornit la viteză mică.

3.Adăugați treptat (în 2-3 porții) făina cernută împreună cu praful de copt, amestecând de fiecare dată până la omogenizare (puteți să folosiți mixerul pornit la viteză mică).

4.Divizați aluatul obținut în 3 părți egale. Adăugați nucile măcinate în prima parte de aluat, semințele de mac — în cea de-a doua parte, iar stafidele — în cea de-a treia parte. Amestecați-le foarte bine.

5.Transferați primul aluat într-o tavă dreptunghiulară (20 x 25 cm), tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform și coaceți-l timp de circa 12 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C, așezând tava pe raftul mijlociu.

Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

6.Procedând similar, coaceți celelalte 2 blaturi. Lăsați-le să se răcească.

7.Pregătiți crema: bateți smântâna cu zahărul până veți obține o cremă omogenă, pufoasă și lucioasă. Dați-o la frigider până când blaturile se vor răci.

8.Asamblați prăjitura: suprapuneți blaturile, ungându-le generos cu cremă de smântână. Ordinea lor nu are importanță: aranjați-le după gustul dumneavoastră.

9.Ungeți marginile prăjiturii cu cremă și dați-o la frigider pentru 4-5 ore (preferabil, peste noapte), ca să se pătrundă.

10.Decorați-o după propriul dumneavoastră gust. Puteți să folosiți nuci, semințe de mac, stafide ca elemente de decor. Noi am presărat-o cu biscuiți măcinați.

11.Porționați și serviți prăjitura. Ca să fie mai moale și mai fină, scoateți-o din frigider cu 30 minute înainte de servire.

Dacă doriți, puteți să coaceți blaturile într-o tavă rotundă, oferind astfel prăjiturii un aspect mai festiv. Iar crema de smântână poate fi înlocuită cu crema preparată din unt și lapte condensat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!