Multi oameni nici macar nu considera uleiul de ricin un remediu pentru parul lor si pentru piele, din cauza consistentei sale groase si lipiciose. Insa acest ulei uimitor este unul extrem de benefic pentru piele si par, utilizarea lui regulata conducand la aparitia rezultatelor pozitive dupa o perioada relativ scurta de timp.
Folosind ulei de ricin, va asigur ca pe langa economia la bani, va veti alege cu o regenerare eficienta a parului si pielii, si asta intr-un mod 100% natural.
Utilizati ulei de ricin pentru regenerarea si ingrosarea parului, genelor si sprancenelor!
Uitandu-ma in trecut, la moda anilor 90’, imi amintesc faptul ca in acea perioada se purtau sprancene subtiri. Bineinteles ca nu am putut decat sa ma conformez si sa fiu in trend cu toate fetele din acea perioada. Pe masura ce timpul a trecut si aceste sprancene „s-au demodat”, am vrut sa revin la vechile mele sprancene groase. Insa am constatat cu stupoare ca degeaba m-am chinuit sa le las sa creasca, pentru ca au ramas portiuni insemnate unde parul nu mai crestea deloc, ceea ce m-a facut sa utilizez un creion negru, pentru a acoperi acele „goluri”.
Stiind bine ca acest truc, utilizarea creionului, nu ma prea incanta si auzind de la o prietena de-a mamei ca uleiul de ricin ar fi solutia pentru o regenerare a parului de pe sprancene, am zis ca nu ar fi rau deloc sa incerc si eu. Oricum nu aveam nimic de pierdut!
Va marturisesc sincer ca am utilizat uleiul de ricin pentru prima data, iar efectele au fost uimitoare!
Dupa ce am citit despre beneficiile sale am decis imediat ca trebuie sa-l incerc, asa ca am mers si mi-am cumparat o sticluta de la un magazin de produse naturale.
In fiecare seara, inainte de a merge la culcare, m-am spalat pe fata inainte, dupa care am aplicat acest ulei pe sprancene. Dupa ce au trecut aproximativ 3 luni de zile, am observat cum sprancenele mele au inceput sa se ingroase, iar culoarea lor parea ca se inchisese. Pentru ca uleiul de ricin este singurul lucru pe care l-am folosit la acel moment, i-am atribuit lui acest merit!
Mai tarziu, citind diverse forum-uri, am ajuns la concluzia ca nu sunt singura persoana careia uleiul de ricin i-a fost de ajutor.
De ce este atat de eficient?
Ei bine, uleiul de ricin are un continut insemnat de acid ricinoleic care este un foarte bun agent anti-bacterian si anti-fungic natural. Deci, cum s-ar putea incheia o lupta impotriva bacteriilor care se stabilesc la radacina parului, afectandu-i cresterea? Bineinteles ca lupta va fi castigata de uleiul de ricin. Mai mult decat atat, uleiul de ricin are un continut insemnat de acizi grasi omega 9, care au capacitatea de a patrunde adanc in porii si foliculii care produc par.
Un alt beneficiu al uleiului de ricin este ca ofera un luciu luxuriant si o stralucire uimitoare a parului. Daca doriti sa scapati de parul tocat, aplicati ulei de ricin pe varfurile parului, frecandu-le bine si veti observa cum parul se va regenera. Nu folositi prea mult ulei in momentul in care aplicati pe varfurile parului (este suficient sa va turnati in palme 2-3 picaturi), intrucat poate sa para ca aveti un par foarte gras mai tarziu. Dupa cateva utilizari, veti realiza ca ceea ce v-am afirmat, este foarte adevarat!
Am mai obtinut o informatie destul de interesanta legata de uleiul de ricin. Acesta, in combinatie cu uleiul din nuca de cocos, poate ajuta la regenerarea parului de pe scalp (Aviz barbatilor).Trebuie doar amestecate doua lingurite de ulei de cocos, cu o lingurita de ulei de ricin si remediul pentru cresterea parului de pe scalp este gata.
Genele pot fi, de asemenea, ingrosate, daca se aplica ulei de ricin pe ele.
Uleiul de ricin poate ajuta la vindecarea ranilor, putand fi aplicat pe orice parte sensibila sau mai putin sensibila a corpului, intrucat are aceasta capacitate uimitoare de a patrunde adanc in piele.
Aceasta capacitate a uleiului de ricin este atribuita capacitatii sale de a inmuia pielea, in general. De asemenea, acest ulei a fost considerat a fi un agent stimulator pentru celulele albe din sange. Unul dintre motivele pentru care ajuta si grabeste vindecarea ranilor, ar putea fi faptul ca are capacitatea de a reduce raspunsul inflamator in tesutul subcutanat. Aceasta capacitate ajuta de asemenea la reducerea dimensiunii cicatricelor.