Anamaria Vasile

Acest mecanic vedea in fiecare zi o femeie micuta ce trecea prin fata atelierului. I s-a parut ciudat si a decis sa o inregistreze, dar nu ii vine sa creada ceea ce aude la un moment dat

Richard Newberry este un tânăr care are propriul atelier de reparat mașini în Florida. Timp de trei săptămâni, Richard a stat și a observat că zilnic trecea prin dreptul atelierului său o femeie micuță care părea foarte grăbită spre o destinație necunoscută. Într-o zi, mecanicul auto a observat că femeia plânge și a decis să o oprească. Femeia i-a spus că este foarte tristă și nu simte să mai aibă vreun motiv pentru care să trăiască.

Femeia se numea Ernestina și lucra ca femeie de serviciu în apropierea service-ului. Fiul său, fost soldat în Marina americană, suferise de stres post-traumatic și se împușcase mortal în urmă cu un an. Ernestina trecea printr-o depresie reveră și se gândea și ea la sinucidere. De asemenea, suferea pentru nu avea niciun prieten și se simțea singură pe lumea. Richard s-a oferit să îi fie prieten și, mai mult decât atât, i-a făcut femeii o mare surpriză: I-a arătat Ernestinei mașinile din service-ul lui și i-a spus că își poate alege una din ele pentru a nu mai merge atât de mult pe jos până la locul ei de muncă.

Ceea ce l-a motivat pe bărbat să facă un gest atât de frumos este lesne de înțeles: și el trecuse prin multe, încălcase legea, consumase droguri și rămăsese fără casă. Cu toate astea, avusese puterea să renască din cenușă, așa cum își dorea și pentru Ernestina.