Anamaria Vasile

Irina Reisler: cum a reusit sa slabeasca 50 de kilograme intr-un an

Astazi, in emisiunea „Vorbeste lumea”, Irina Reisler a fost invitata Lorei si a lui Cove, pentru a le povesti fanilor despre cura de slabire care i-a transformat radical silueta si, de ce nu, viata. Au trecut 17 ani de atunci si Irina Reisler marturiseste ca a reusit sa se mentina la aceeasi greutate.

”Am ajuns la 100 de kilograme in timpul sarcinii, pornind de la o constitutie rotunda, cei care ma cunosc din timpul emisiunilor medicale stiu lucrul acesta. In timpul sarcinii, am desavârsit cele 100 de kilograme … de fapt, dupa nastere, aia a fost greutatea. La un moment dar, parea cumva firesc”, spune Irina Reisler, potrivit perfecte.ro.

”Povestea mea este celebra, dar o sa o repet. La un moment dar, când avea Anisia opt luni, s-a stricat liftul. Eu aveam 100 de kilograme, un copil de opt luni intr-un landou greut pentru ca, pe vremea aia, asa erau carucioarele, si am fost nevoita sa urc pe scari sapte etaje cu landoul la subrat si copilul in landou. Evident, când am ajuns in fata usii, m-am prabusit pur si simplu peste ea si a fost momentul in care am constientizat ca realmente eu pot muri din cauza grasimii si pot sa las copilul acesta orfan. Din ziua aceea, timp de un an, nu m-am oprit din regim si am slabit 44 de kilograme”.

In 2002, pentru ca nu existau clinici de nutritie sau sfaturi prea multe pe internet, Irina Reisler a apelat la o dieta pe care o cunostea de la un medic cu care lucrasa la o emisiune.

”Dieta disociata, clasica, o cunoaste toata lumea: trei zile – proteine, trei zile – vegetale (mai mult legume decât fructe, pentru ca fructele ingrasa) si aia a fost. Mi-am propus sa traiesc si mi-am propus ca Anisia sa aiba mama cât mai multa vreme. Pentru ca am inteles ca slabirea, de fapt, inseamna prelungirea vietii si inseamna imbunatatirea vietii”.