Anamaria Vasile

Cata apa trebuie sa bei in functie de greutatea corporala

Apa este principala componenta a corpului omenesc, organismul nostru fiind constituit in proportie de 55%-78% din apa. Consumul adecvat de apa aduce numeroase beneficii pentru sanatate, in schimbul unui aport nul de calorii, grasimi, carbohidrati sau zahar.

Apa are un rol important in reglarea temperaturii, in eliminare deseurilor din organism ca sa nu mai vorbim ca reprezinta solventul de baza pentru digestie. Hidratarea corespunzatoare este importanta atat vara, cat si iarna.

Apa previne imbatranirea prematura, te scapa de kilogramele in plus, are efect energizant, creste rezistenta in fata stresului, imbunatateste randamentul fizic, mentine sanatatea tractului digestiv, reduce riscul aparitiei pietrelor la rinichi, imbunatateste functiile cognitive, mentine sanatatea articulatiilor si si a sistemului imunitar.

Iata cata apa trebuie sa bei in functie de greutatea corporala:
Intre 6 si 8 pahare de apa pe zi – de 250 de mililitri – este considerat de specialisti un aport normal. Insa, pentru a afla cantitatea exacta se imparte greutatea corporala – in kilograme – la 32. De exemplu: o persoana de 84 de kilograme are nevoie de 2,6 litri de apa zilnic, in timp ce una de 66 de kilograme de doar 2 litri.

Necesarul poate creste si in functie de nivelul de activitate zilnica depus si se poate suplimenta din alimente de tipul supelor si al ciorbelor sau bauturi.

Iata cateva saturi care te ajuta sa beneficiezi de efectele miraculoase ale apei:
Este recomandat ca dimineata sa bei 1 litru de apa pe parcursul a 30 de minute, la pranz alt litru de apa ar trebui sa fie consumat in cam acelasi numar de minute si seara 1 litru de apa sa fie baut intre ora 17.00-18.00.

Atunci cand organismul are destul de multa apa pentru a functiona optim, fluidele din interior sunt perfect echilibrate. Daca nu bei suficienta apa, fluidele din interiorul organismului vor intra intr-un dezechilibru, ceea ce poate duce la retentia de lichide, crestere neasteptata in greutate si pierderea senzatiei de sete.