Anamaria Vasile

Adauga aceste 2 ingrediente in cafeaua de dimineata! Metabolismul se va accelera

Fiecare dintre noi are un anumit ritual dimineata, iar foarte multi oameni nu isi pot incepe ziua cum se cuvine fara o cafea buna. Pana acum probabil ti-ai dat seama deja ca aceasta „licoare magica” nu doar ca te trezeste mai bine din starea de somnolenta, dar parca iti da si o stare de bine inca de la prima inghititura.

Poate nu stiai pana acum, dar acestea nu sunt singurele beneficii ale cafelei. Ea echilibreaza sistemul imunitar, amelioreaza astmul, alunga oboseala si imbunatateste randamentul intelectual si fizic. De asemenea, ea stimuleaza metabolismul si rezistenta la efort creste, deoarece dupa consumul de cafea, muschii nu mai obosesc atat de repede, iar arderea grasimilor si transformarea lor in energie se petrec mai rapid.

In plus, cafeaua pune in miscare si tubul digestiv, avand un efectul unui laxativ usor. Ba mai mult decat atat, aceasta licoare este de un real ajutor pentru pierderea kilogramelor in plus.

Cum prepari cafeaua care arde grasimile

Adaugand cateva ingrediente cheie in cafeaua de dimineata, poti scapa de kilogramele in plus mai usor decat daca ai urma diete drastice. Trebuie sa stii ca exista un supliment care te ajuta sa te concentrezi mai bine, iti va taia poftele alimentare si va imbunatati metabolismul. Totodata, are abilitatea de a elimina toxinele acumulate in organism.

Ingrediente:

12 linguri ulei/unt de cocos
jumatate de ceasca de miere
1 lingurita pudra de scortisoara
Mod de preparare:

Se amesteca scortisoara cu mierea de albine, apoi se adauga uleiul de cocos. Pasta obtinuta se pastreaza intr-un borcan de sticla, inchis ermetic, la frigider. In dimineata urmatoare (preparatul se face seara), amestecul poate fi folosit.

Mod de administrare:

Din amestecul preparat se iau 1-2 lingurite, care se adauga in ceasca de cafea calda. Se amesteca bine, pana la dizolvare, si se consuma cu inghituri mici. Se consuma in fiecare dimineata, fara restrictii de timp.

Este bine de stiut ca uleiul de cocos arde mai multe calori, iar efectele lui benefice se datoreaza acizilor semi grasi. Potrivit unui studiu, un consum de 1-2 lingurite de semi grasimi pe zi, precum uleiul de cocos, poate arde cu 5% mai multe calorii, ceea ce inseamna 120 de calorii in cazul unei persoane cu o greutate medie.

Scortisoara previne depunerea de grasimi, ea regleaza activitatea pancreasului si glicemia, prelungind starea de satietate, ajutand procesul de ardere a grasimilor si prevenind formarea in exces de tesut adipos.

Mierea tine sub control pofta de dulce, iar in combinatie cu scortisoara pot face minuni pentru silueta. Acest amestec are efect de reglare a nivelului de glucoza din sange, fiind dovedit ca scortisoara are actiune hipoglicemianta, astfel incat pofta de dulce este mai usor de tinut in frau.

Cafeaua are efecte de stimulare a activitatii bilei, a miscarii organelor digestive (a peristaltismului), a proceselor de eliminare a toxinelor. Acesta este explicatia pentru faptul ca aceasta bautura ii poate ajuta pe cei cu digestie lenta, cu fiere lenesa sau cu constipatie.