Anamaria Vasile

Uite o reteta cu care ii surprinzi pe cei dragi – Un desert foarte delicios si usor de facut – Chec Zebra – Salveaza reteta ca sa o gasesti cand vei avea nevoie

Ingrediente:

3 oua

200 gr zahar

220 gr smantana

1 lingurita praf de copt

220 gr faina

40 gr unt

2-3 linguri cacao

1 lingurita zahar vanilinat

Mod de preparare:

Mixeaza ouale cu zaharul. Cand se formeaza o spuma alba, adauga smantana, mixeaza, apoi adauga faina cernuta, vanilia, praful de copt si untul topit. Omogenizeaza. Imparte compozitia in doua.

Amesteca o parte din compozitie cu cacaua. Unge cu ulei partile laterale ale unei tavi si tapeteaza partea de jos cu hartie de copt. Toarna 2-3 linguri de aluat alb in tava, apoi 2-3 linguri din aluatul cu cacao si tot asa pana la final.

Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 30-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Citeste si reteta de nuci umplute cu ciocolata

Daca va este dor de gustul copilariei, incercati aceasta reteta… la fel de delicioasa ca altadata.

Ingrediente:

Pentru aluat:

4 oua

200 g zahar pudra

200 g unt

cca 800 g faina

un plic de amoniac

2 lingurite esenta de vanilie

un praf de sare

Pentru crema:

300 g unt 82% grasime

150 g ciocolata 50% cacao

8 linguri lapte

8 linguri zahar pudra

2 galbenusuri(optional)

1/2 sticluta esenta rom

5 linguri nuca macinata

Mod de preparare:

Aluat:

Mixam ouale cu praful de sare apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se topeste.Adaugam untul moale , amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine apoi punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa si le coacem la foc mic 1-2 minute.

Crema:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata rupta bucatele.Amestecam pana se topeste ciocolata ,dam craticioara deoparte si lasam la racit.

Mixam untul si adaugam zaharul pudra lingura cu lingura . Adaugam ciocolata topita ,galbenusurile pe rand si mixam pana la
omogenizare.Aromatizam cu esenta de rom dupa gust .Cu ajutorul unei spatule incorporam nucile si dam crema la rece pana se intareste putin.Cu aceasta crema umplem “cojile nucilor” apoi le lipim doua cate doua.