Anamaria Vasile

Daniel Buzdugan, la o cafenea din Viena: ‘A intrat un tip îmbrăcat ponosit, zdrențăros…’

Daniel Buzdugan a relatat pe contul său de Facebook o întâmplare trăită în Viena, unde a fost plăcut impresionat de o scenă la care a asistat într-o cafenea.

Buzdugan sesizează diferența de civilizație, concluzionând, cu părere de rău, că la București lucrurile s-ar fi petrecut complet diferit.

”Guten morgen, de la o cafenea vieneză! În cafeneaua asta a intrat un tip îmbrăcat ponosit, zdrențăros, dar foarte curat! Ăla era stilul lui vestimentar. A cerut o cafea și un apfelstrudel și a citit câteva ziare.

Chelnerii l-au tratat impecabil! Nu i-am văzut să stea ciorchine într-un colț și să bârfească…. Nu te simți analizat, scanat, etichetat, ca la noi când intri undeva. La București imaginea e totul.

Aici poți să ai pantalonii rupți în genunchi și totuși să fii tratat cu respect doar pentru că ești adeptul unei atitudini bune. Eu aș numi asta grade diferite de civilizație”, a povestit Daniel Buzdugan.

Daniel Buzdugan, dacă cei care poartă vorbe la radio ar manifesta mai multă grijă și față de educarea auditoriului și mai puțin divertisment facil și umor de prost gust, poate că diferența asta de civilizație pe care ai sesizat-o s-ar reduce, nu?