Anamaria Vasile

Coaja de mandarina ajuta la slabit

Ceaiul de coaja de mandarina face parte din remediile tra­ditionale coreene impotriva obezitatii si este deosebit de eficient mai ales pentru cei care au inregistrat o cres­tere brusca a greutatii.

Coaja de man­darina este bogata in pectina, vita­mina C si alte substante ce ajuta me­tabolismul sa creasca, eficiente in reducerea grasi­mii corporale. Tot­o­data, este un ade­varat bal­sam pentru digestia len­ta, greata, balo­nare, arsuri la stomac, diaree, sughit. Alte bene­ficii includ echilibrarea za­harului din sange, ac­tivarea detoxi­fierii hepatice, tratarea tusei, racelii si a gripei si ameliorarea stresului, noteaza formula-as.ro.

Spalati bine mandarinele cu o pe­rie, apoi indepartati coaja, avand grija sa lasati pe ea partea alba. Lasati coa­ja sa se usuce in mod natural. Va ra­mane utilizabila timp de mai multe luni, daca se va pastra intr-un reci­pient etans, intr-un loc racoros si intunecat. Pentru a face ceai, puneti 50 g de coji uscate – rupte in bucati mici – in 500 ml de apa ce clocoteste, apoi opriti focul si puneti capac.

Lasati la infuzat o ora sau mai mult, apoi strecurati. Re­zulta un ceai aromat si parfumat, cu mare putere terapeutica. Se beau 2-3 cani pe zi, cald sau la temperatura camerei. Da­ca nu aveti timp sa uscati coaja aca­sa, multe dintre magazinele ce contin produse alimentare traditionale din Asia au si coaja de mandarina uscata. Poate fi adaugata in ceai negru fier­binte sau in lapte fierbinte, pentru gus­tul ei aromat.