Anamaria Vasile

Cum se face detoxifierea ficatului cu stafide

Stafidele trateaza cu succes afectiunile gastrointestinale, mai ales constipatia. De aceea, data viitoare cand poftesti la ceva dulce, inlocuieste ciocolata, prajiturile sau bomboanele cu o alternativa mai sanatoasa, cum sunt stafidele. Odata ajunse in organism, fibrele din stafide se umfla si absorb apa, avand astfel un efect laxativ.

Stafidele combat cu succes constipatia, iar daca sunt consumate in mod regulat ajuta la buna functionare a intestinelor. Fibrele din stafide absorb toxinele si ajuta la eliminarea materiilor fecale din intestine. Fitonutrientii polifenolici cu efect antioxidant din stafide elimina radicalii liberi care favorizeaza dezvoltarea tumorilor, mai ales a cancerului de colon.

Curatarea ficatului de toxine si grasimi se face eficient cu stafide. Pentru aceasta, veti avea nevoie doar de stafide si apa calda. Tratementul se va efectua dimineata, dar procesul incepe cu o seara inainte.

Seara, intr-un vas cu apa fierbinte se adauga 100 de grame de stafide si se lasa timp de 15 minute. Apoi, se clatesc sub un jet de apa. Pune stafidele intr-un pahar cu apa la temperatura camerei si lasa-le asa peste noapte.

Bea lichidul si mananca stafidele dimineata urmatoare. Stai in pat timp de aproximativ 2 ore si aplica comprese calde pe partea stanga a abdomenului. Se recomanda repetarea acestei proceduri o data la sapte zile. Intreaga procedura de curatare a ficatului ar trebui sa dureze in jur de o luna de zile si ar trebui sa fie repetata de doua ori pe an.