Anamaria Vasile

3 plante de camera care te protejeaza de radiatii, chimicale si fum de tigara

Plantele de camera sunt un mod natural de a ne pastra sanatatea de efectele negative produse de toxine, substante chimice si vapori degajati din vopseluri, fum de tigara, radiatii electromagnetice. Expertii ne recomanda sa avem cel putin o planta la fiecare 20 de mp, pentru a purifica aerul din interior.

Cu toate acestea, cele mai bune plante pentru a filtra aerul interior si a va ajuta sa evitati toate pericolele expuse mai sus sunt cactusii, Dragon tree, feriga, smochinul, etc. Ele vor curata in mod eficient aerul interior.

Dragon Tree (Dracaena Marginata). ste o planta usor de crescut, fiind rezistenta la diferentele de temperatura. Iubeste lumina, dar nu trebuie expus in bataia directa a soarelui. Trebuie udat zilnic, dar cate putin, cel mai potrivit este sa aveti un recipient cu pulverizator.

Este unul dintre cei mai buni purificatori deoarece scade concentratia de formaldehida, care se evapora din ingredientele nocive din vopsele, solventi, agenti de curatare, deodorante si spray-uri.

Feriga. De asemenea, si aceasta planta reduce concentratia de formaldehida, care se poate evapora si din perdelele de dus, tesaturi, mobilier. Feriga nu trebuie expusa direct la lumina soarelui si are nevoie de multa umiditate.

Smochinul plangator (Ficus benjamina). Stiati ca este cea mai buna „unealta” impotriva fumului de tigara? Ei bine, este cea mai buna solutie pentru casa unui fumator.

Pe langa capacitatea de neutralizare a fumului de tigara, de asemenea, reduce concentratia de dioxid de carbon, monoxid de carbon, precum si a altor substante chimice nocive gasite in vopsele si lacuri. Nici lui nu-i place sa il asezati in bataia directa a razelor soarelui.