Anamaria Vasile

O cometă va lumina cerul în Ajunul Crăciunului! Coincidență sau istoria se repetă?

Când te gândești la un astfel de eveniment într-un context istoric, nu îți poți aduce aminte decât povestea nașterii lui Iisus, care a fost marcată de o stea pe cer.

Această poveste se găsește în Biblie și s-a crezut că este o simplă legendă. Cu toate acestea, pentru că istoria se repetă la o perioadă de timp, cometa 46 / p Wirtanen va fi vizibilă pe cer, chiar în Ajunul Crăciunului.

Cometa masivă, cu un diametru mai mare de un kilometru, nu va afecta Pământul, dar va oferi un spectacol grandios.

Vorbind despre o cometă, astronomul Joseph Rao a spus că cometa va fi vizibilă pe cerul de noapte , totuși, oricine încearcă să o observe, trebuie să știe că va fi extrem de dificil să o repereze, pentru că se află la o distanță considerabilă de Terra.

Mai mult de atât, există poluarea care afectează vizibilitatea cometei. Însă, cei care dețin instrumentele necesare și cunosc poziționarea astrelor, cometa poate fi reperată cu succes.

Bineînțeles că apariția acestei comete pe cerul dinaintea Crăciunului ne poate duce cu gândul la diferite teorii conspiraționiste.

Nu putem să nu ne gândim, dacă în urmă cu 2000 de ani, o lumină puternică a marcat nașterea lui Iisus, de data aceasta ar putea să se întâmple un eveniment important.

Speculații și legături se pot face multe, însă, cu certitudine, putem spune, că această cometă se află la o distanță considerabilă de Terra și va lumina cerul în apropierea unei sărbători importante.

Cometa 46 / p Wirtanen a fost descoperită fotografic pe 17 ianuarie 1948 de către astronomul american Carl A. Wirtanen .