Anamaria Vasile

Ce sunt firele albe de pe banane care se desprind cand le decojim. Un specialist a oferit explicatiile

Bananele sunt fructe care sunt in general agreate de toata lumea. Sunt usor de consumat, de transportat si pot fi gustari delicioase, pline de nutrienti. Daca ar fi ceva care sa ne supere la banane, ar fi firele albe care se desprind atunci cand le decojim. Totusi, ele au un rol bine definit.

Dr. Nicholas D. Gillitt, vice presedinte si doctor in cercetare in nutritie la Dole Nutrition Institute, a declarat pentru HuffPost ca ele se numesc floem (tesut liberian) si fara ele bananele nu ar exista. Conform Gustarte, el a spus ca nu exista niciun risc in cazul in care le mancam. ”In general, toate partile fructelor sunt bune de consum. Mancam coaja de la mere, pere, struguri, asa ca am putea manca si coaja bananelor fara probleme, incluzand si tesutul liberian. Nu exista nicio dovada ca ne-ar putea face rau”, a spus Gillitt.

Cercetatorul spune ca se pot face banane si fara aceste fire albe, dar ca nu vede niciun sens ca lumea stiintifica sa iti consume resursele in acest scop. ”Tesutul liberian este necesar pentru ca ajuta la distribuirea nutrientilor uniform de-a lungul fructului. Banii din cecetare trebuie sa mearga mai mult spre gasirea unor solutii pentru eradicarea bolilor care ataca bananierii si care pot duce la eradicarea speciei”.