Anamaria Vasile

Cum se poate slabi cu supa lui Hipocrate

Asa cum arata si numele, a fost creata de parintele me­dicinei, Hipocrate, traitor al Greciei antice, care con­sidera ca vindecarea oricarei boli incepe cu curatarea or­ga­nismului. Multe secole mai tarziu, in 1958, de ace­easi parere a fost si medicul american Max Gerson, care a inclus-o in „tera­pia Gerson” – o metoda elaborata de el impo­triva cancerului si a mai multor boli, printre care si obezitatea.

Pe scurt, aveti nevoie de radacini de patrunjel, pastarnac, telina, morcov, de cartofi, ceapa, rosii, in cantitati egale. Legumele se spala bine, se taie bucati mari, se pun in oala, se toarna apa peste ele – in functie de consistenta do­rita a supei – si se fierb la foc foarte mic, aproximativ 2 ore, cu capac cat mai etans (nu se foloseste oala sub presiune). Dupa ce au fiert, se paseaza prin sita din inox si se amesteca cu apa in care au fiert. Nu se adauga sare. Se pastreaza la fri­gider cel mult doua zile si se in­calzeste doar cantitatea care se con­suma.

Cum putem slabi cu ajutorul ei? Doua zile pe saptamana consumam doar supa lui Hipocrate, repartizata de-a lungul zilei in mai multe portii mici, de cate ori ne este foame. Gus­toasa, foarte bogata in minerale (in special potasiu) si in fibre, ne aju­­ta sa slabim 1-2 kg pe sapta­mana, daca in celelalte zile avem o alimentatie echilibrata.