Anamaria Vasile

Cu ce poti stimula natural dezvoltarea radacinilor plantelor. Aceste informatii sunt de mare ajutor

Uneori incercati sa inmultiti plantele de interior iar rezultatele intarzie sa apara si, cum cea mai folosita metoda de inmultire este cea prin butasi, va dezvaluim ce trebuie sa puneti in ghivece, ca sa stimulati dezvoltarea cat mai buna a radacinilor plantelor. Iata care sunt cele 5 produse naturale:

1. Mierea. Dizolvati o lingurita de miere in 1,5 litri de apa. Introduceti 1/3 inferioara a butasului in solutia obtinuta si lasati-l sa se patrunda timp de 12 ore.

2. Cartofii. Cartofii mari sunt potriviti pentru inradacinarea diferitor plante. Luati un cartof si indepartati toti „coltii” de pe suprafata lui. Realizati o crestatura profunda in el si asezati butasul in aceasta. Daca il veti iriga suficient, el va dezvolta repede radacini. Chiar si plantele care se inmultesc rau prin butasi pot fi inradacinate prin aceasta metoda, deoarece butasii obtin multe substante nutritive din cartofi.

3. Sucul de aloe vera. Adaugati 3-7 picaturi de suc proaspat de aloe vera in apa in care se afla butasul. Acesta nu doar va grabi aparitia radacinilor, ci va stimula si imunitatea viitorului sistem radicular.

4. Aapa de salcie. Puneti cateva ramurele de salcie (se potrivesc si cele de plop) in apa si asteptati pana cand ele vor dezvolta radacini. Apoi scoateti-le din apa si puneti butasul in ea. Apa obtinuta nu trebuie schimbata, ci doar completata, in functie de necesitate.

5. Drojdia. Pregatiti o solutie de drojdie (1 g la un litru de apa) si puneti butasii in ea pentru 24 ore. Apoi spalati-i si transferati-i intr-un vas umplut cu apa pana la jumatate.