Anamaria Vasile

12 lucruri pe care trebuie sa le spui copiilor tai care sunt deja mari, acum este timpul

Acest lucru este important. Poate cand copiii tai au crescut, au suferit stres. Ar putea fi boala cuiva din familie sau divortul parintilor.

Si cand au simtit stres, durere, suferinta sau furie, rusine, vina, au facut o decizie inconstienta ca a fi nefericit este normal.

Dar cand le spui aceste cuvinte, stergi aceste decizii inconstiente si le permiti sa se simta vrednici de fericire.

7. Nu este vina ta.

Copiii sunt constienti de lumea din jurul lor si vad adultii in toata nebunia lor, acceptand responsabilitatea pentru ceea ce se intampla.

Indiferent daca este vorba despre un divort sau despre o problema financiara, ei sugereaza ca sunt de vina. Prin urmare, este important sa spui ca acest lucru nu s-a produs din vina lor.

8. Nu te multumi cu ce este rau.

Spune-le ca merita lucruri bune. Asta e diferit de a le spune ca merita ce este mai bun. Prin urmare, daca au o slujba buna, dar in acelasi timp se simt rau, spune-le sa nu se multumeasca cu un lucru care ii face nefericiti.

9. Nu permite nimanui sa fie lipsit de respect la adresa ta.

Speram ca ai repetat acest lucru in mod repetat in copilarie. Daca nu, acum este momentul sa o faci. Lasa-i sa stie ca ei insisi pot decide cum se simt si ce gandesc. Oricine nu-i respecta si ii face sa se indoiasca nu merita sa le fie in preajma.

10. Spune NU cand este necesar.

Este un instrument puternic pentru echiparea copiilor tai adulti. Ca parinti, am prefera sa spuna DA si sa fie de acord cu ceea ce le spunem.

Dar viata lor se poate complica grav prin faptul ca nu au invatat sa spuna NU lucrurilor care nu sunt potrivite pentru ei.

Abilitatea de a spune NU ajuta la crearea unor limite emotionale si fizice puternice si ne permite sa nu cedam la asteptari, cerinte, presiuni nerealiste din partea colegilor si oamenilor toxici.

11. Sunt intotdeauna gata sa te ascult.

Indiferent cat de adult ar putea fi copilul tau, el va fi incantat sa auda acest lucru. Lasa-l sa stie ca poate sa vorbeasca intotdeauna cu tine. S-ar putea sa nu fii intotdeauna de acord cu alegerile lui, dar fii gata sa asculti si sa intelegi.

12. Esti frumos.

Daca ii spui copilului ca este frumos, se simte fericit. Da, poate ca nu este perfect, dar acest lucru este normal. El nu trebuie sa concureze in mod constant cu alti oameni daca nu vrea acest lucru.

Le spui aceste cuvinte copiilor tai? Daca nu, de ce nu?