Anamaria Vasile

Condimentul minune care trateaza racelile, reduce inflamatiile si combate stresul

Cuisoarele fac parte din categoria celor mai cunoscute si mai utilizate mirodenii de pe glob Trateaza racelile si infectiile respiratorii – cuisoarele sunt un foarte bun expectorant, amelioreaza durerile in gat si lupta impotriva virusilor si bacteriilor.

Pentru toate acestea puteti prepara o bautura calda cu ajutorul a 10 picaturi de ulei de cuisoare pe care le adaugati intr-o cana cu apa calda, la care puteti adauga si miere. Consumati aceasta bautura de doua, trei ori pe zi. Daca nu aveti ulei, puteti prepara un ceai din cuisoare. O alta afectiune care poate fi combatuta cu ajutorul cuisoarelor este sinuzita. Pentru acesta trebuie sa trageti pe fiecare nara, cu ajutorul unui pai, pulbere din cuisoare.

Combat stresul – aroma cuisoarelor calmeaza si elibereaza organismul de tensiune.

Reduc inflamatiile – eugenolul este un ulei volatil cu proprietati antiinflamatoare. Ele contin, de asemenea, flavonoizi precum camferol si ramnetin, care contribuie si ei la proprietatile antiinflamatoare si antioxidante. Uleiul de cuisoare poate fi folosit in masaj pentru durerile musculare, sau in cataplasme sau bai calde pentru artrita sau reumatism.