Anamaria Vasile

Spune-mi unde se depune grasimea, ca sa-ti spun de ce te ingrasi si cum poti sa scapi de acesta problema

Nu putine sunt persoanele care reusesc sa dea jos cateva kilograme, dar raman in continuare cu grasime pe burta sau in zona soldurilor, de exemplu. Potrivit specialistilor, daca stii zona in care grasimea se depune mai mult, poti actiona in consecinta si vei scapa mai repede de ea.

1- Obezitatea produsa de mancare: Acesta este cel mai comun tip de obezitate care se regaseste in lumea intreaga. Solutia in acest caz este sa reduci portiile de mancare si sa faci 30 de minute de exercitii fizice pe zi.

2-Obezitatea produsa de ”nervii la stomac”: Acest tip de obezitate apare in cazul persoanelor foarte stresate, deprimate si cu stari frecvente de anxietate. In acest caz, persoanele afectate au tendinta de a consuma foarte multe dulciuri si ciocolata. Solutia este sa introduci in programul tau activitati care sa te ajute sa elimini stresul si sa eviti neaparat dulciurile. Inlocuieste-le cu un pahar de apa.

3- Obezitatea produsa de gluten: Acest tip de obezitate apare mai ales la femeile cu dereglari hormonale- adolescente, femei la menopauza. Solutia este sa renunti la alcool si fumat, dar si la sedentarism. Ridicarea de greutati este unul dintre cele mai eficiente exercitii.

4- Obezitatea produsa de depunerea grasimilor pe aorta: Oamenii cu acest tip de obezitate acumuleaza de regula grasime in zona abdomenului si au mari dificlutati in a respira. Solutia este sa renunte la consumul de alcool.

5-Obezitatea produsa de problemele de circulatie: Aceasta este de cele mai multe ori genetica, dar poate aparea si la femeile insarcinate. Caracteristica ei o reprezinta picioarele umflate. Solutia este alergatul sau urcatul scarilor.

6- Obezitatea produsa de inactivitate: Aceasta apare in cazul persoanelor care au solicitat la un moment dat anumite parti ale corpului, iar in prezent au renuntat la asta. Recomandarea este sa nu reduca foarte mult cantitatea de mancare pentru ca asa metabolismul va incetini si mai mult. Sa continuie exercitiile fizice.