Anamaria Vasile

De ce ar trebui sa porti tot timpul in buzunar un pliculet de sare. Te poate scapa de multe probleme

Hipotensiunea este termenul medical care desemneaza tensiunea arteriala scazuta, care inregistreaza valori mai mici de 90/60.

Orice persoana poate experimenta la un moment dat senzatia de a avea o tensiune scazuta. Pe langa cei care se nasc cu tensiune mica sau care o mostenesc, pot exista si momente in care tensiunea scade brusc. Se poate intampla oricui, oricat de sanatos ar fi.

Printre simptomele tensiunii scazute se numara ameteli, tulburari de echilibru, transpiratii excesive, senzatie de lesin, scaderea cantitatii de urina, dureri in dreptul inimii.

Exista o serie de remedii casnice pentru tensiunea arteriala scazuta, ce pot fi adoptate simultan cu urmarea unui tratament prescris de medic, atunci cand este cazul.

Am hotarat sa va dezvalui un mic secret care va poate scoate din incurcatura!

Apa cu sare poate redresa rapid tensiunea arteriala scazuta. Ai grija totusi sa nu exagerezi, deoarece excesul de sodiu este daunator pentru sanatate.

Tot ce trebuie sa faci este sa dizolvi o lingurita de sare intr-un pahar cu apa si bei solutia salina.

Asadar, daca stii ca esti hipotensiv sau chiar daca nu stii asta, ia mereu la tine un pliculet de sare ca sa corectezi tensiunea arteriala rapid in timpul caderilor bruste.

Persoanele cu hipotensiune au nevoie de un aport bogat si constant de lichide, intrucat hidratarea corespunzatoare ajuta la mentinerea presiunii arteriale la un nivel normal. Apa creste volumul sangelui care circula prin artere, iar bauturile energizante pentru sportivi cu continut de electroliti (sodiu si potasiu) sunt de asemenea optiuni sanatoase pentru reglarea presiunii sangelui.