Anamaria Vasile

Cum putem folosi zeama de la muraturi pentru a ne trata intregul corp

Ati golit borcanul de muraturi si vreti sa aruncati zeama? Nu faceti acest lucru, pentru ca ii puteti da o sumedenie de intrebuintari, la care nu v-ati fi gandit niciodata. Adaugati in supe si ciorbe: Cel mai bun dressing pentru diferite salate si sosuri este, fara indoiala, zeama cu otet si sare in care au fost pastrate minunate muraturi.

Gustul acelor preparate culinare va fi cu adevarat desavarsit! De asemenea, zeama de muraturi se poate pune la ciorbe si supe, iar aroma acestora va fi cu adevarat unica. Totodata, adaugati zeama de muraturi in apa in care fierbeti cartofii si vor fi savurosi. Si asta nu e tot. pentru a aduce organismului un aport de substante nutritive si vitamine, consumati zeama de muraturi dimineata, pe stomacul gol.

De asemenea, zeama de muraturi face minuni dupa ce ati facut efort fizic si aveti crampe musculare dar si dupa o noapte de distractie, cand mahmureala e puternica. Si tot zeama de muraturi este cea care va intareste organismul cand sunteti raciti, ameliorand durerile de gat.

Cine are cratite si tigai din cupru, au in zeama de muraturi cel mai bun prieten pentru ca acestea sa arate ca noi. Iar daca zeama nu are multa sare, puteti pune putina in pamantul de flori pentru a da mai multa aciditate acestuia.

Cum se prepara gogosarii umpluti cu conopida pentru iarna. Sunt crocanti, dulci si acrisori

Legumele ne furnizeaza o importanta cantitate de nutrienti de calitate, de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona in parametrii normali.

Este toamna, iar cum iarna urmeaza sa vina trebuie sa ne facem provizii pregatind legumele sub diferite retete.

Acesti gogosari umpluti cu conopida vor fi crocanti, dulci si acrisori, ideali sa fie serviti langa o friptura si un pahar de vin.

Ingrediente:

5 kg de gogosari

3 kg de conopida

zahar brun sau normal

sare neiodata pentru muraturi

condimente de muraturi

otet de 9 grade

frunze de hrean (optional)

Cum se prepara:

In primul rand trebuie sa spalam si curatam de cotoare si seminte gogosarii si ii punem cu gura in jos la scurs. Spalam conopida bine sub jet de apa si ii desprindem buchetele. O timem o jumatate de ora in apa cu otet sa iasa toate impuritatile din ea.

Dupa trecerea timpului o scoatem din apa si o lasam la scurs. Incepem sa umplem gogosarii cu buchetele de conopida pana terminam de umplut toti gogosarii. Anterior sterilizam borcanele.

Pumem gogosarii umpluti cu conopida in borcane si la un borcan de 800 g adaugam o lingura de sare, 2 linguri de zahar, 100 ml de otet, condimente pentru muraturi si umplem cu apa. Capsam bine borcanul. Asa se face cu toti gogosarii pe care ii avem.

Bagam apoi borcanele la cuptor pentru 40 de minute sa se sterilizeze bine. Dupa sterilizare oprim focul iar borcanele fierbinti cu gogosarii umpluti cu conopida le punem intr-o patura groasa si impaturim bine.

Le lasam pana a doua zi cand ele se racesc. Punem borcanele in camara racoroasa si intunecata, cu gura in jos. Acum veti avea la iarna o reteta de gogosari dulci-acrisori si foarte deliciosi, pe care ii puteti servi ca si garnitura la aproape orice fel de mancare!