Anamaria Vasile

Cat de sanatoasa este mancarea gatita pe gratar? Iata adevarul

Te afli printre persoanele care prepara des mancarea pe gratar? Pana de curand, gratarul a fost considerat una dintre cele mai nesanatoase metode de prepare a mancarurilor, insa studii recente au demonstrat ca este cea mai nesanatoasa metoda imediat dupa prajirea in ulei incins.

Potrivit cercetatorilor, gatirea carnii si a legumelor pe gratar, afumarea carnurilor si a lactatelor, painea prajita sunt surse mari de benspiren.

Benspirenul este o substanta puternic cancerigena care se gaseste in cantitati mari in corpul fumatorilor. Astfel ca, o singura portie de carne gatita la gratar aduce in corp aceeasi cantitate de benspiren pe care o aduce un pachet de tigari fumat zilnic, timp de o saptamana.

Iată cum scoți din carnea de pui hormonii și antibioticele: 3 metode verificate

De acum înainte vei putea mânca carnea de pui din comerț, fără să te îngrijorezi referitor la prezența substanțelor nocive…

Cândva puișorul cădea pe masa noastră direct din cotețul bunicii. Astăzi însă, rafturile supermarketurilor sunt pline de carne de pui și noi știm foarte bine că producătorii nu sunt cei mai loiali concurenți.

Păsările sunt hrănite cu furaj combinat, cu hormoni și antibiotice, cele din urmă menținându-se în organismul găinii mai mult de o săptămână.

Cum să ne asigurăm că această carne nu ne va face niciun rău? Carnea de pui poate fi „purificată” de antibiotice și toxine chiar la tine în bucătărie.

Prima metodă

Dacă fierbi o găină din comerț, mai bine să nu utilizezi bulionul. Acesta nu conține nimic bun. În procesul de fierbere toate toxinele din carne sunt eliminate în apă. Dacă vrei să faci o ciorbă/supă bună ia o găină de casă.

A doua metodă

Dacă vrei să dai un pui la cuptor, scoate-i neapărat toate organele interne. Acolo se adună cele mai multe toxine. De asemenea, se recomandă să elimini și pielea.

A treia metodă

Înmoaie găina într-o soluție specială. Pentru aceasta o să ai nevoie de 1 litru de apă curată, câteva linguri de sare și 1/4 suc de lămâie. Pune găina în acest amestec pentru 2 ore. Varsă soluția, iar apoi mai pregătește una și mai lasă găina în ea pentru 1-2 ore.

De asemenea, poți înmuia carnea și în apă minerală carbogazoasă. În acest fel, ea nu doar se va purifica, dar și va deveni mult mai moale.