Anamaria Vasile

Iata cat de important este sa-ti masezi talpile inainte de culcare

Masajul este o terapie de intarire a organismului si de imbunatatire a sanatatii, dincolo de faptul ca ajuta la relaxare. De asemenea, stimuleaza metabolismul, imbunatateste circulatia sangelui si procesul de detoxifiere. Masajul picioarelor, al talpilor in special, aduce numeroase beneficii. Acest lucru se datoreaza faptului ca talpile noastre contin numeroase puncte importante care au legatura cu diferite organe. Totalitatea acestor puncte reprezinta o harta a intregului organism, iar stimularea lor prin masare, inainte de a merge la somn, are doar efecte pozitive.

Daca sunteti fan al uleiurilor esentiale, si pe unele le aveti acasa, inseamna ca stiti deja ca sunt extrem de benefice pentru sanatate, avand proprietati calmante intense. Pe langa faptul ca sunt uimitoare in cazul aromoterapiei, aceste uleiuri ofera si alte beneficii. Potrivit reflexoterapeuticii, uleiurile esentiale pot fi aplicate pe picioare, inainte de culcare, asigurandu-va un somn linistit si odihnitor.

Beneficiile masajului talpilor: imbunatateste circulatia sangelui; are o influenta benefica asupra masei musculare; ajuta impotriva multor boli; reduce edemele; ajuta in sindromul picioarelor nelinistite; stimuleaza transpiratia; distruge grasimea; faciliteaza digestia; stimuleaza metabolismul; amelioreaza durerea si rigiditatea cauzate de suprasolicitarea fizica din timpul zilei; previne si trateaza stresul, astmul, durerile de cap, sinuzita, constipatia si migrenele.

Masajul dureaza intre 10-15 minute pentru a obtine efectul dorit. Aparent, talpile picioarelor au 5 straturi de piele fara foliculi de par. Prin urmare, porii sunt deosebit de absorbanti si vor absorbi rapid uleiurile esentiale in sange. Studiile au aratat ca de indata ce uleiul este aplicat pe picior, urmele sale pot fi gasite pe tot corpul, in mai putin de 20 de minute.

Acest lucru se datoreaza faptului ca talpile picioarelor si palmele sunt singurele zone ale corpului fara glande sebacee. Aceste glande produc sebum, o substanta uleioasa ce protejeaza si slabesc capacitatea pielii de a absorbi materiale straine. Prin urmare, deoarece talpilor si palmelor le lipsesc aceste glande, ele pot absorbi cu usurinta uleiurile esentiale

Mai mult decat atat, fiecare picior are 72.000 de terminatii nervoase, ceea ce este mai mult decat pe orice centimetru patrat al oricarei parti a corpului. Datorita acestui fapt, timp de sute de ani, medicina din Asia de Est a tratat diferite boli prin stimularea anumitor puncte de pe picioare. Medicina traditionala considera ca organele si sistemele corpului sunt legate intre ele prin meridiane de energie ce se termina in picioare, maini, urechi si fata. Acest mod de vindecare se numeste reflexoterapie. Reflexoterapia sustine ca aplicarea uleiurilor esentiale pe picioare ajuta proprietatile uleiurilor sa ajunga la organele si sistemele corpului, vindecandu-le.

Uneori, uleiurile esentiale sunt prea concentrate pentru a fi aplicate direct pe parti ale corpului, asa ca trebuie sa le diluam cu apa sau ulei de nuca de cocos pentru a reduce riscul de umflare si iritare. Cu toate acestea, pielea talpii piciorului este cel mai putin sensibila, astfel incat puteti aplica in mod liber orice tip de ulei esential pe talpi.

In plus, utilizarea topica a uleiurilor esentiale ajuta compusii activi sa intre direct in fluxul sanguin, in loc sa treaca prin sistemul digestiv si prin ficat, fapt ce se intampla atunci cand sunt ingerate. Puteti consulta un naturopat pentru a afla mai multe despre cel mai benefic mod de utilizare a uleiurilor esentiale in scopul de a trata problemele de sanatate. Aplicarea lor pe picioare ne poate aduce numeroase beneficii in cel mai scurt timp.