Anamaria Vasile

Cum poti usca rapid rufele pe care le-ai spalat. Un truc pe cat de simplu, pe atat de folositor

In sezonul rece, rufele se usuca mult mai greu si daca nu ai mult loc in baie, pe balcon sau un uscator destul de mare, risti ca hainele sa mucegaiasca sau tesatura sa putrezeasca din cauza umiditatii.

Fiecare dintre noi are acasa o masina de spalat mai mult sau mai putin performanta pe care se bazeaza pentru spalarea eficienta a rufelor.

Mai mult, masinile de spalat de generatie noua vin cu optiunile de stoarcere si uscare, insa rezultatele nu sunt intotdeauna cele pe care ti le-ai dorit.

Pentru a rezolva aceasta problema, o solutie ar fi sa iti cumperi separat un uscator de rufe, dar aceasta varianta este destul de costisitoare. In caz contrar, poti apela la acest truc simplu care te va ajuta sa iti usuci mult mai rapid hainele si lenjeria pe care tocmai le-ai spalat.

Asadar, pune un prosop uscat si moale intre haine, imediat dupa terminarea programului de stoarcere si uscare, apoi porneste masina de spalat intr-un nou ciclu de stoarcere.

Prosopul va absorbi apa ramasa in rufe, care vor ramane aproape uscate.

O alta metoda este folosirea unui cearsaf si a fierului de calcat. Daca vrei sa usuci rapid o piesa vestimentara care a stat o vreme pe sarma si este relativ uscata, dar nu de tot, cel mai simplu este sa o calci fara abur, cu un cearsaf deasupra.

Astfel, cearsaful va retine tot aburul care va iesi din tesatura la contactul cu fierul de calcat, astfel ca vei calca si usca materialul in acelasi timp.