Anamaria Vasile

Salata de cartofi simpla si rapida, fix ceea ce ne trebuie in serile cand ajungem tarziu acasa

INGREDIENTE: 400 g cartofi, 50 g unt, 2 castraveti proaspeti sau murati, 200 g branza proaspata, 50 g branza de oaie, 100 g smantana, 100 g iaurt, sare, piper, patrunjel verde.

MOD DE PREPARARE: Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare, 30 minute. Se scurg de apa, apoi se lasa sa se raceasca putin si se curata de coaja cand inca mai sunt calzi. Cartofii se taie felii, se dau cu un praf de sare si se ung cu unt.

Castravetii se taie fideluta, iar branza dulce se paseaza si se amesteca cu smantana si iaurtul. Se adauga branza rasa si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si patrunjel verde. Se pun cartofii in castroane mici, apoi se adauga castravetii taiati fideluta si sosul de branza. Se orneaza cu patrunjel verde si se servesc imediat.

Am dat cartofii prin razatoare, dar nu pentru chiftelute… Nu ai gustat in viata ta asa ceva

Va prezentam reteta unor cartofi deliciosi, pregatiti in stil coreean. Chiar daca morcovul in stil coreean a devenit foarte popular, va indemnam sa atrageti atentia si la alte salate asemanatoare. Inlocuiti morcovul cu cartofii si veti fi surprinsi de rezultat. Descoperiti un nou gust al unui produs atat de simplu si banal precum cartofii. Salata se combina perfect cu orice fel de mancare cu carne sau legume.

INGREDIENTE: 600 g de cartofi, 2-3 catei de usturoi, 1 l de apa, 1 ardei iute, 50 ml ulei de floarea soarelui, 1.5 linguri de sare, 0.5 lingurita de coriandru, 1 lingura de otet, amestec de piper.

MOD DE PREPARARE: Turnati apa intr-o cratita si puneti-o pe foc. Aduceti-o pana la fierbere, adaugati sarea si otetul. Spalati si curatati cartofii. Dati-i prin razatoarea pentru morcov in stil coreean. Spalati-i bine cu apa rece, astfel incat sa indepartati excesul de amidon.

Puneti o parte din cartofii rasi intr-o strecuratoare si adanciti-i in apa clocotita. Gatiti-i timp de 4 minute. Luati strecuratoarea din apa clocotita si puneti-o intr-un vas cu apa foarte rece (pentru cateva minute). Scoateti strecuratoarea din apa si lasati cartofii sa se scurga. Gatiti astfel si cartofii ramasi.

Tocati marunt ardeiul iute si usturoiul. Incingeti bine uleiul. Intr-un bol, amestecati cartofii cu uleiul fierbinte, ardeiul iute si usturoiul. Potriviti cu putina sare. Amestecati. Acoperiti cartofii cu un capac sau cu folie alimentara si dati-i la frigider pentru 1 ora.