Anamaria Vasile

Cornulete fragede cu umplutura de mac si nuci – combinatia ideala de aluat crocant si stratificat si multa umplutura gustoasa

“Cornuletele cu mac si nuci” sunt un desert minunat, care se prepara foarte usor si este perfect atunci cand sunteti in pana de idei. Sunt foarte aromate, fragede, delicate, cu straturi subtiri de aluat, umplute cu multa umplutura de nuci si mac. Cornuletele sunt atat de delicioase, incat vor fi apreciate de toti, in special de cei mici, care le vor indragi imediat. Aceste cornulete au un singur dezavantaj: dispar intr-o clipa din farfurie. Preparati neaparat aceste cornulete si bucurati-va copiii cu delicii de casa delicate!

Ingrediente pentru aluat: 1 pahar de smantana, 250 g de unt, 0.5 lingurita de bicarbonat de sodiu, faina – atat cat va fi necesar sa framantati un aluat asemanator cu cel pentru coltunasi.
Ingrediente pentru umplutura: mac, nuci, zahar.

Mod de preparare: Aluatul. Presarati 2 pahare de faina intr-un bol, adaugati untul si frecati amestecul cu mainile. Adaugati bicarbonatul de sodiu, amestecati si puneti smantana. Framantati rapid aluatul, adaugand faina. Aluatul trebuie sa fie de consistenta aluatului pentru coltunasi sau un pic mai moale. Veti folosi aproximativ 4 pahare de faina, in dependenta de calitatea acesteia. Dati aluatul la frigider pentru cel putin 30 de minute. Intre timp preparati umplutura.

Umplutura de mac. Maruntiti macul in rasnita sau masina de macinat si opariti-l cu apa clocotita sau lapte fierbinte (adaugati doar un pic de lichid peste mac, astfel nu va trebui sa-l scurgeti mai tarziu). Lasati macul sa stea timp de 10 minute. Apoi adaugati zahar dupa gust.

Umplutura de nuci. Maruntiti nucile si amestecati-le cu zahar. Este mai comod de maruntit nucile cu un sucitor. Inainte de rulare, presarati nucile cu zahar, ca sa se absoarba in zahar uleiul lasat de nuci. Intindeti aluatul cat mai subtire, cu grosimea de 1 mm. Cu cat veti intinde aluatul mai subtire, cu atat mai gingase vor fi cornuletele.

Taiati aluatul sub forma de triunghiuri, puneti umplutura si rulati cornuletele. Aluatul nu este dulce, de aceea trebuie sa puneti suficient zahar in umplutura. Asezati cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le la 180 de grade timp de 15 minute. Nu tineti cornuletele mai mult timp la cuptor. La dorinta, presarati cornuletele cu zahar pudra.