Anamaria Vasile

10 trucuri pentru a slabi in timp ce mananci

Te chinui sa slabesti, dar nimic nu merge? iti prezentam 10 sfaturi de care ar fi bine sa tii cont. E important ca orice dieta sau stil de viata nou inceput sa fie constant cel putin o luna de zile. Abia dupa aceste 30 zile se vor vedea rezultatele. Asa ca apuca-te de treaba si nu ceda tentatiei. 10 trucuri pentru a slabi in timp ce mananci:

Mananca peste, carne si avocado. Pentru a spori functia metabolica, trebuie sa echilibram raportul dintre acizii grasi Omega 3 si Omega 6. E important sa adaugam in meniu peste, carne, avocado, masline, nuci. Sunt bogate in Omega 3 si Omega 6. Au putine calorii si sunt extrem de benefice pentru sanatate.

Bea cafea cu grasime in loc de micul dejun
Adauga in cafeaua sau ceaiul de dimineata 2-4 linguri de unt sau ulei de cocos. Daca simti ca e putin, adauga la gustarea de dimineata o tartina sau 3 oua. Dejunul este esential pentru o dieta sanatoasa. Nu consuma zahar pe nemancate, te va face sa mananci toata ziua.

Renunta la ,,bilele de zahar”. Atunci cand toti consumau fructele doar la sezon, totul era bine. Acum, magazinele vand fructe mari si mega-dulci, care nu se stie unde cresc anul imprejur. De aceea este important sa consumi fructele doar la sezon, cand sunt sanatoase si nu iti alimenteaza organismul cu zahar in plus.

Ai voie sa mananci sunca. Poti manca bacon in timpul dietei, dar ai grija sa mananci numai grasimi timp de 24 de ore. Poti consuma doar branza, unt, oua, ulei de cocos sau de masline.

Consuma legume verzi in fiecare zi. Putini oameni iubesc legumele cu frunze intunecate, cum ar fi zarzavaturile. Dar verdeata este o sursa excelenta care contribuie la slabire. Legumele precum broccoli, spanacul, fasolea verde, dovleceii, ardeii au o valoare nutritionala ridicata, datorita continutului lor bogat in minerale, vitamine, enzime si fibre. De asemenea si fitonutrienti, care sunt niste antioxidanti extrem de benefici.

Renunta la albusul de ou si cartofi.Galbenusul – cea mai sanatoasa parte a oului. Albusul contine 50% de proteine de ou, si 50% de grasime, necesara pentru dezvoltare. Cartoful nu contine nimic sanatos cu exceptia potasiului, dar este plin de substante amidonice care influenteaza negativ sanatatea.

Cocosul – Zeul slabirii! Cocosul este de neinlocuit. Nu contine aproape deloc carbohidrati, ci foarte multe trigliceride. Acestea reprezinta o sursa excelenta de energie pentru organism. Cand trigliceridele ard in organism, se formeaza cetonele, cel mai sanatos tip de grasimi. Uleiul de cocos contine grasimi saturate si nu se depun in organism, ceea ce inseamna ca este sigur pentru silueta ta.

Mananca iaurt grecesc. Trebuie sa aiba un continut scazut de grasimi si fara adaos de zahar. Adica trebuie sa aiba un gust acru, si nu dulce. iti ofera o rezerva buna de proteine si carbohidrati sanatosi.

Poti consuma alcool. Avantajul acestei diete, este ca iti permite sa nu calculezi caloriile. Scopul tau este sa limitezi anume aportul de carbohidrati. Evita berea si opteaza pentru bauturi care nu sunt dulci: whiskey, gin, rom, tequila, vodka, in cantitati moderate!

Renunta la alergat. Cercetarile au demonstrat ca alergatul nu este cea mai eficienta metoda de a slabi. Un efect mult mai mare au antrenamentele scurte dar intensive. Scapa de rutina exercitiilor practicate, acestea se vor dovedi ineficiente. Combina trasul de greutati, la sala, cu antrenamentele HIIT.