Anamaria Vasile

Motivul pentru care se poarta verigheta pe al patrulea deget

Exista o explicatie frumoasa si convingatoare oferita de chinezi in ceea ce priveste purtarea verighetei pe degetul inelar.

Vezi mai jos de ce trebuie sa purtam verigheta pe degetul inelar!

Fiecare deget reprezinta un simbol; astfel degetul mare este simbolul parintilor, aratatorul al rudelor, degetul mijlociu ne reprezinta pe noi insine, inelarul este simbolul partenerului de viata, iar degetul mic al copiilor.

Ce trebuie sa faci: Mai intai trebuie sa-ti pozitionezi palmele deschise una catre alta si sa unesti degetele mijlocii intre ele, aplecandu-le simultan catre podul palmei. Apoi, uneste si celelalte patru degete intre ele.

Acum incearca sa desparti degetele mari, care ii reprezinta pe parinti. Ele se vor deschide pentru ca omului nu ii este dat sa traiasca toata viata alaturi de parinti. Ei te vor parasi la un moment dat.

Uneste-ti degetele mari, ca inainte, si desparte degetele aratator, care sunt simbol al rudelor. Si ele se vor desface, pentru ca fratii sau surorile tale isi vor intemeia propriile familii si vor trai separat de tine.

Reapropie degetele aratator si desparte degetele mici, care simbolizeaza copiii. Ele se vor deschide, deoarece copiii cresc, se casatoresc si se asaza la casele lor.

In sfarsit, uneste degetele mici si incearca sa desparti degetele inelar, simbol al tovarasului de viata, al sotului sau sotiei. Vei observa cu surprindere ca pur si simplu nu le poti desparti, fiindca sotul si sotia sunt meniti sa fie impreuna pentru tot restul vietii. La bine si la rau! Totul a inceput in secolul 16 inca dinainte de a se descoperi cum functioneaza sistemul circulator.

La acea vreme exista credinta populara potrivit careia o vena pleaca de la al patrulea deget al mainii stangi si ajunge direct la inima. Vena in chestiune a fost numita ”vena amoris” care, in latina, inseamna vena dragostei.

De atunci s-a decis ca ar avea sens sa se poarte inelul care consfinteste iubirea tocmai pe acel al patrulea deget: punerea unui inel pe acel deget in mod reciproc insemna promisiunea unei iubiri eterne. Si inca inseamna acelasi lucru.

Insa daca sunt multe tari in care se obisnuieste sa se poarte verigheta la mana stanga, sunt multe unde aceasta se pune la al patrulea deget de la mana dreapta. Iata care sunt motivele: Libertate de alegere – Nu exista o lege care sa oblige purtarea verighetei la al patrulea deget de la mana stanga. Sunt oameni care pur si simplu prefera sa o poarte la mana dreapta.

Culturi diferite – Fiecare cultura, asa cum se stie, are traditiile sale. Cuplurile din nordul Europei (de exemplu Austria, Danemarca, Polonia si Germania) pun verigheta la mana dreapta. In Germania, la momentul logodnei inelul se asaza la mana stanga apoi, la casatorie, se muta la mana dreapta.

Chestiuni de sanatate – Exista persoane care au probleme de sanatate care le impiedica sa poarte verigheta la mana stanga.

De exemplu, acelea care sufera de artrita reumatoida prefera sa poarte inelul la mana dreapta, mai exact la cea pe care, in general, o folosesc mai mult si care resimte mai putin problemele legate de anumite tipuri de afectiuni.

Stangaci – Poate parea ciudat insa stangacii prefera sa poarte verigheta la mana dreapta. De ce? E doar o chestiune de comoditate…