Anamaria Vasile

Indemnul unei mame pentru toate femeile din lume: ‹‹Sterge-ti lacrima, da-te cu ruj si ocupa-te de tine…››

O mamica a postat pe pagina personala de Facebook un mesaj emotionant, care a ajuns sa fie distribuit de peste 5000 de ori. Va redam in continuare randurile scrise de aceasta, care iti vor merge direct la suflet:

„De la o mamica pentru toate mamicile…

Sterge-ti lacrima, ia o perie si perie-ti parul, spala-ti fata, da-te cu ruj si fa-ti o cafea.

Bea cafeaua cat doarme bebe alea 10 minute. Nu da drumul televizorului, nu te uita in telefon, lasa vasele nespalate inca 5 minute, lasa covorul asa, praful pe mobila nu moare inca 5 minute. Lasa asa. Ocupa-te de tine! Ocupa-te de linistea ta 5 minute!

Stiu! Bebe nu a dormit toata noaptea, nu stii ce are, nu stii ce il doare si simti ca pici. Iti spui ca nu mai poti! Iti spui ca poate nu esti facuta sa fii mama. Te invinovatesti ca nu il poti ajuta mai mult in afara de o strangere in brate.

Te simti neputincioasa, nervoasa si nimeni nu te poate ajuta pentru ca bebe te vrea doar pe tine. Doar mirosul si caldura ta il calmeaza.

Deseori iti vine sa arunci, sa spargi, sa te calmezi intr-un fel. Soarbe din cafea, adulmeca-i mirosul si adu-ti aminte de ziua cand ai aflat ca un suflet va creste langa sufletul tau. Adu-ti aminte de primele miscari, de primele sughituri si de prima privire dintre voi. Asta inseamna sa fii mama. Sa plangi, sa iti vina sa spargi tot, sa ai momente de vinovatie, ca apoi sa te ridici si sa iti spui ca trebuie sa fii stalpul lui de sustinere. Daca nu ai fi fost o mama buna pentru el, nu te-ar fi ales sa fii mama lui. Ei ne aleg sa le fim parinti. Ei ne aleg sa le fim stalpi atunci cand trebuie sa se sprijine cand viata ii clatina. Daca nu am fi perfecte pentru ei, nu le-am fi mame.

Esti o mama perfecta pentru puiul tau, esti o femeie dedicata chiar daca uneori casa nu ti-o mai recunosti, chiar daca parul e nespalat si mirosi a transpiratie pentru ca nu ai avut timp seara trecuta sa faci un dus. Pensata nu esti de nu mai tii minte, epilatul deja e o fantezie si de aceea mori de cald cu pantaloni lungi vara in unele zile.

Mai ai putin din cafea, nu? Inca nu se aude niciun zumzet. Bea si ultima picatura. Esti incarcata acum. O poti lua de la capat.

Suntem mai puternice decat orice forta a naturii pentru ca putem rezista si cu 5 minute de somn in 24 de ore, pentru ca putem alina o durere cu o strangere in brate, pentru ca iubim fara sa cunoastem, pentru ca zambim chiar cand ne vine sa spargem toate farfuriile si pentru ca am dat viata unui pui de om si am indurat dureri si vom indura pentru el pana nu vom mai fi.

Suntem eroine!

Suntem puternice!

Suntem MAME!”, a scris aceasta mamica pe contul personal de socializare si ii multumim pentru aceste vorbe minunate!