Anamaria Vasile

Cum arata Iisus, de fapt! Este complet diferit de icoane

Biserica se zguduie din temelii dupa ce oamenii de stiinta au descoperit cum arata, de fapt, chipul lui Iisus Hristos! Si imaginea nu seamana deloc cu cea pe care o vedem cu totii pe icoane!

De-a lungul timpului, icoanele au incercat sa pastreze aceeasi imagine pe care o stim cu totii despre Iisus Hristos. Totusi, o descoperire recenta arata ca Fiul lui Dumnezeu ar fi aratat complet diferit de ceea ce stim in prezent.

Folosind metode similare cu cele ale politiei si ale criminalistilor, oamenii de stiinta britanici in colaborare cu arheologi israelieni au recreat ceea ce pare sa fie cea mai precisa imagine a chipului lui Iisus Hristos.

S-a utilizat reconstructia faciala, date arheologice, biologice si antropologice pentru a determina cum arata de fapt Fiul lui Dumnezeu. Totul s-a bazat pe studii de genetica si de evolutie a corpului uman, tinand astfel cont de cum aratau oamenii in urma cu mai bine de 2000 de ani.

Studiind paleoantropologia (stiinta care se ocupa cu evolutia primatelor si a oamenilor) si folosind date de osteologie (studiul oaselor), cercetatorii au reusit sa creeze ceea ce pare sa fie cea mai precisa imagine a lui Iisus Hristos.

Iar rezultatul este unul cu adevarat surprinzator, fiindca nu seamana deloc cu ceea ce vedem astazi pe icoane