Anamaria Vasile

Rusine mare pentru Adriana Iliescu! Pe cine a trecut Eliza pe Facebook, la „mama”

Adriana Iliescu (80 de ani), cea mai batrana mama din Romania, a primit o lovitura de la fiica ei! Eliza (13 ani) nu a trecut-o la mama, in dreptul realtiilor de rudenie de pe Facebook, ci pe cu totul altcineva.

Eliza Iliescu are trecut in dreptul „mamei” doua nume care nu apartin mamei ei reale, Irina Maria Constantin si Lory Ioana. Cel mai probabil, adolescenta a gresit si si-a trecut acolo prietenele, inercand sa le puna in rubrica de surori. Adolescenta este foarte activa in mediul online, acolo unde tine legatura cu prietenii ei.

Adriana Iliescu a devenit mama in urma cu 13 ani

Adriana Iliescu a fost pana pe 29 decembrie 2006 cea mai varstnica femeie din lume care a devenit mama la varsta de 66 de ani si 320 de zile. Ea a nascut-o pe Eliza Maria Bogdana pe 16 ianuarie 2005 la Maternitatea Giulesti din Capitala. In prezent, ea e cea mai batrana mama din Romania si s-a nascut pe 31 mai 1938 in Craiova.

Studiu: Mamele severe cresc copii de succes. Iată de ce este adevărat acest lucru

Mamele severe au copii de succes, ne informează Hangover Cure. Experții afirmă că nemulțumirea permanentă a părinților și încercările de a crește un copil perfect nu este un lucru atât de ușor. Însă după o astfel de educație copiii le mulțumesc mamelor.

Erika Rasson, profesor la Universitatea Essex, a efectuat un studiu care a demonstrat că mamele puternice cresc copii de succes.

Și invers – oamenii de succes au avut mame foarte severe.

Cercetarea a cuprins un eșantion mai mare de 15000 de copii cu vârsta cuprinsă între 13-14 ani, născuți din 2004 până în 2014.

Erika Rasson a menționat:

„Această cercetare s-a bazat pe atitudinea față de studiile superioare. Acest lucru este cerut de majoritatea părinților, în special de mame.”

Copii ai căror mame au avut cerințe mai mari au mai multă încredere în sine și mai multă perseverență.

Rezultatele studiului au arătat că fiicele ale căror mame sunt foarte severe au cu 4% mai puține șanse să rămână însărcinate prematur.

Copii ai căror mame au fost cu cerințe mai mari, de asemenea, aveau șanse mari să absolvească colegiul și să se angajeze la un serviciu bun. Pare a fi ireal, însă copii cu mame severe sunt de succes.

Rasson explică astfel:

„De multe ori noi avem succes, făcând ceea ce credem că este mai comod pentru noi, chiar dacă este împotriva voinței părinților. Însă indiferent cât de mult ne-am strădui să evităm părinții noștri, sfaturile lor ne influențează direct deciziile noastre. Deși noi considerăm că am decis singuri.”

Majoritatea copiilor sunt de părere că mamele severe sunt dușmanii lor. Uneori ne pare că ele le transformă viața într-un infern. Însă atunci când crește mare, îi mulțumește pentru asta.

El va putea înțelege și aprecia toate eforturile pe care le-a depus mama pentru a-l face mai puternic. Totodată, este mare probabilitatea că va transmite viitoarei generații aceeași metodă de educare.

Cum a fost mama dvs. în copilărie? Ce părere aveți despre acest studiu?