Anamaria Vasile

Ce se intampla daca nu mananci suficienta sare?

Tu stii ce se intampla daca nu consumi suficienta sare? Este adevarat ca s-a stabilit o legatura intre consumul excesiv de sare si aparitia unor boli. Cu toate acestea, te expui unor riscuri si in momentul in care renunti la acest condiment definitiv.

Din cauza ca sarea este asociata cu aparitia unor probleme de sanatate, multe persoane cad in extrema cealalta si decid sa nu mai consume deloc acel condiment care de regula este nelipsit din orice reteta. Cu toare acestea, nici asa nu e recomandat sa procedam. Asta deoarece organismul are nevoie de sare.

Ce se intampla daca nu consumi suficienta sare? Explicatiile specialistilor – Consmulul excesiv de sare duce la apritia hipertensiunnii arteriale. Astfel creste riscul de a suferi un infarct miocardic sau un accident vascular. De teama sa nu treaca prin asa ceva, multi oameni decid sa renunte definitiv la sare. Dar, in timp, decizia aceasta se poate dovedi una nepotrivita, deoarece si in aceasta situatie poti avea unele probleme de sanatate.

Organimsul uman are nevoie si de sodiu, deci se pare ca sarea nu trebuie eliminata in totalitate din alimentatie. Dar cum stii care este cantitatea de sare de care organismul are nevoie si cand devine o ameninare pentru sanatate?

Conform unor cercetatori, sarea trebuie redusa semnificativ numai atunci cand medicul condidera ca este un pericol pentru organism, iar o anumita persoana a fost diagnoscata cu hipertensiune arteriala. Conform unor studii, si consumul redus de sare este asociat cu aparitia unor boli cardivasculare. De asemenea, cantitatea mica de sare poate duce la modificarea unor hormmoni din organism. Ceea ce din nou nu aduce niciun beneficu corpului.

Exista totusi si specialisti care contrazic studiile ce vorbesc despre nevoia corpului de a primi o anumita cantitate de sare. Daca esti intr-o astfel de situatie si ai probleme de sanatate asociate cu consumul de sare, cel mai bine ar fi sa vorbesti cu medicul pentru a-ti spune cum trebuie sa procedezi.