Anamaria Vasile

Frigarui ‹‹Acordeon›› din cartofi rumeni si piept suculent! O reteta cu care iti vei rasfata familia

Carnea de porc si cartofii au o savoare deosebita atunci cand sunt combinate, chiar daca nu este una dintre cele mai recomandate mancaruri.

Asadar, daca vrei sa gatesti ceva special pentru masa de seara, iti recomandam sa incerci reteta de frigarui „Acordeon” din cartofi rumeni si piept de porc suculent. Datorita tehnologiei speciale de coacere, cartofii sunt imbibati cu suc de carne picanta. Neaparat trebuie sa incerci aceasta capodopera culinara atat de simpla, care cu siguranta va va fi pe plac!

Ingrediente:

– 6-8 cartofi;

– 250 g piept de porc;

– 2 catei de usturoi;

– 1 lingura boia de ardei iute;

– 3-4 linguri de ulei:

– sare si piper negru macinat dupa gust.

Mod de preparare:

1. Spalati si curatati cartofii tineri, apoi taiati-i rondele cu grosimea de 1 cm.

2. Curatati si maruntiti usturoiul. Intr-un vas adanc, amestecati cartofii cu usturoi, ulei, boia de ardei iute si sare, dupa gust.

3. Taiati pieptul crud de porc in fasii subtiri, dupa care le asezonati cu sare si piper negru macinat. Asezati cartofii si pieptul de porc pe frigaruie, alternandu-le.

4. Infasurati frigaruile din cartofi si piept de porc in staniol si gatiti mancarea la gratar timp de 25-30 de minute, intorcandu-le periodic.

5. Spre sfarsit, indepartati staniolul si coaceti frigaruile pana se formeaza o crusta crocanta.

Timpul de pregatire depinde de jaratic, deci nu uitati sa verificati mai intai daca cartofii sunt gata, apoi puteti scoate folia de aluminiu. Serviti frigaruile „Acordeon” din cartofi cu piept de porc alaturi de sosul preferat.