Anamaria Vasile

Cel mai frumos aranjament culinar pe care l-am văzut. Parcă nici nu-ți vine să mănânci, doar să privești!

Fără dar și poate, orice gospodină poate face un aranjament frumos pentru a-și surprinde invitații, dar ceea ce urmează să vedeți este cu totul altceva. Modul în care această gospodină reușește să reintrepreteze aceste legume (ceapă, morcov, castravete) este extraordinar.

O experienţă gastronomică într-un restaurant ar trebui să însemne mai mult decât mirosul şi gustul mâncării; festinul vizual făcând şi el parte din aşteptările clienţilor.

„În primul rând, mâncăm cu privirea!” a spus David Wynne, instructor în artă culinară la Institutul de Arte din Seattle referindu-se la prezentarea şi montarea mâncărurilor în farfurii.

Pentru a obţine rezultatul dorit cei mai buni bucătari din lume folosesc mai multe strategii şi tehnici vizuale, adăugând doar un pic mai multă culoare unui element oarecare va face farfuria mai atrăgătoare. Chiar dacă un accent de culoare în plus poate însemna mult, doar o simplă garnitură plasată strategic pe farfurie nu transformă preparatul într-o măncare bună: mâncarea tot trebuie să aibe un gust foarte bun.