Anamaria Vasile

La 50 de ani e timpul să porți… blugi! 3 reguli de aur care te vor transforma într-o ”domnișoară” elegantă.

La 50 de ani feminitatea și înțelepciunea ating apogeul. Desigur, este puțină tristețe în privire, riduri pe față și silueta la majoritatea este departe de perfecțiune, însă exact la această vârstă puteți arăta într-adevăr fermecător. Stiliștii afirmă că principala greșeală a femeilor mature este că încep să poarte haine cât mai oficiale și simple. Însă ele trebuie să arate superb, stilat și tânăr.

Vârsta de 50 de ani este cel mai potrivit moment să se poarte blugi! Pantalonii denim vă vor face să arătați mai tinere și mai solide. Femeilor de această vârstă li se recomandă blugii mai mult decât tinerelor. Întrucât este nu simplifică, ci înfrumusețează. Ce fel de blugi să alegeți și cum să-i purtați, aflați în acest articol.

Pentru alegerea perechii de blugi perfecte trebuie să cunoașteți câteva reguli.

1. Modelul

Silueta diferă de la o femeie la alta, însă, în general, majorității femeilor trecute de 50 li se potrivesc pantalonii drepți sau boyfriend. Cu ajutorul acestora puteți crea diferite ținute moderne. Talia joasă este strict interzisă: coapsele vor fi strânse, burta poate să atârne peste centură și dacă se mai vede și lenjeria, va fi un adevărat coșmar. De aceea, talia joasă și înaltă este cea mai bună alegere.

Un model nepotrivit este cel skinny din motive bine știute. Dacă sunteți mică de statură, atunci includeți mom-blugii. Prima variantă necesită o siluetă perfectă, cea de a doua vă face vizual mai scundă. Foarte bine arată blugii scurți sau îndoiți. Aceștia alungesc vizual picioarele și arată foarte stilat. De asemenea, puteți încerca modelul evazat de la genunchi dacă sunteți înaltă și aveți șolduri înguste.

2. Culoarea și textura

La această vârstă nu sunt deloc potrivite diferite desene, broderii sau strasuri, mărgele. Plus sunt greu de combinat cu alte piese vestimentare. Cea mai bună variantă sunt blugii într-o culoare: albastru închis, cobalt, safir, azuriu. Pentru vară optați pentru culori deschise gri, bej sau roz pal din denim. Fără modele multicolore.

Se acceptă diferite rosături și mici tăieturi cu franjuri. Aceste elemente împrospătează ținuta.

3. Combinații moderne

Alegerea blugilor este jumătate de drum. Ei trebuie purtați corect. Ținutele dvs. trebuie să fie structurate, moderne și expresive. Combinați pantalonii cu cămăși, în special largi, bluze vaporoase, cardigane texturate, jachete și blazere. Nu uitați de accentele de culoare: eșarfe, bijuterii, centuri, genți și încălțăminte. Accesoriile vor face ținuta mai elegantă.

Fiți mai îndrăznețe și purtați blugi. Cuceriți lumea! Este cu adevărat o piesă vestimentară universală. Puteți purta blugii cu tricouri și să mergeți la o plimbare. Dacă îi veți combina cu o bluză elegantă și pantofi clasici, puteți merge la un eveniment social.