Anamaria Vasile

La ce se uita prima oara barbatii cand vad o femeie.

Atunci cand vine vorba de evaluarea calitatilor fizice, in topul preferintelor barbatilor s-au situat zambetul, ochii, fundul si sanii.

In schimb, cand vine vorba de caracter, barbatii apreciaza cel mai mult inteligenta, umorul, potentialul de incredere si onestitatea. Cel putin acestea sunt concluziile la care a ajuns Guy Golan, un life coach din New York.

Intr-un interviu pentru Daily Mail, el a precizat si cateva dintre problemele cu care se confrunta oamenii de cariera atunci cand vine vorba de gasirea unui potential partener si in relatia cu acesta.

„De multe ori se vor casatori cu cineva din profesiile lor. Asta le supune casnicia unui nivel crescut de stres pentru ca nu sunt suficiente resurse pentru a echilibra lucrurile, pentru a creste copiii, pentru a avea grija de lucrurile simple”, a precizat Guy Golan.

Dar succesul profesional in sine poate deveni un impediment chiar si in gasirea unui potential partener. „Pe masura ce urci pe scara sociala pur si simplu nu da bine faptul ca esti singur pentru ca, de regula, oamenii de la acel nivel sunt casatoriti si au copii”.

Potrivit lui Guy Golan gasirea unui partener implica dedicatie, deschidere, constanta si multa munca, apropiindu-se mai degraba de notiunea de job.

10 motive pentru care bărbații nu își doresc o femeie deșteaptă

Cu cât ești mai profundă și mai inteligentă, cu atât este mai greu să îți găsești pe cineva care să își dorească o relație cu tine. Poți ieși în oraș cu o mulțime de persoane, dar la un moment dat, relația încetează să mai avanseze din cauza profunzimii tale. Nu toți bărbații sunt suficient de puternici să facă față unei femei inteligente și profunde. Iată de ce:

O femeie deșteaptă pune întrebări deștepte. O femeie inteligentă va pătrunde adânc în viața ta și îți va adresa întrebări la care nu ești pregătit încă să răspunzi. Încă de la prima întâlnire va face săpături adânci și îți va adresa întrebări personale și filozofice. Nu va agrea niciodată discuțiile superficiale.

O femeie deșteaptă este sinceră. Uneori, prea sinceră. O femeie inteligentă își ia integritatea în serios și unul din lucrurile în care crede cu tărie este sinceritatea. Orice ai întreba-o, ea îți va spune adevărul și așteaptă același lucru de la tine.

O femeie deșteaptă știe ce vrea. Sau pe cine vrea. Ea știe dacă îi place un bărbat sau nu imediat. Nu are nevoie de mai multe întâlniri sau să studieze alte posibilități pentru a fi sigură de sentimentele ei. Inima ei bate doar pentru câteva persoane și știe imediat cine sunt aceste persoane.

O femeie deșteaptă vrea o relație serioasă și profundă. Ea vrea conversații lungi despre viață, vrea să afle lucruri din trecutul tău, vrea să îți cunoască și să îți înțeleagă durerile, vrea să aducă un plus vieții tale. Vrea o relație adevărată, dincolo de ieșirile în oraș și de distracții.

O femeie deșteaptă nu se teme de intimitate. Nu se teme să deveniți apropiați și nu ia în calcul riscul de a fi rănită. Nu crede că o relație îi va îngrădi libertatea sau că o va face vulnerabilă. Profunzimea ei și intimitatea merg mână în mână și întotdeauna va împărtăși intimitatea într-o relație.

O femeie deșteaptă te citește. Ea își poate da seama cine ești cu adevărat și ce anume te face vulnerabil. Chiar dacă te face să te simți incomfortabil, ea vrea să știi că te înțelege și că poți fi tu în preajma ei.

O femeie deșteaptă caută consistența. Ea își dorește o legătură puternică și nu va fi interesată de jocul de-a iubirea.

O femeie deșteaptă trăiește intens. Emoțiile ei sunt puternice. La fel și gândurile. Niciodată nu va rămâne indiferentă față de lucrurile care o interesează. Nu mulți bărbați pot accepta această intensitate a ei.

O femeie deșteaptă știe cum să iubească cu adevărat. Dacă nu poți să o iubești cu adevărat, va pleca. O femeie deșteaptă știe când cineva nu îi poate împărtăși sentimentele și se detașează ușor de cei care nu îi pot oferi iubirea pe care ea o caută.

O femeie deșteaptă nu te va aștepta. Nu va aștepta să îți pui ordine în gânduri sau nu va sta să privească cum eziți în ceea ce o privește. Este puternică și nu își va irosi sentimentele pe cei care nu o apreciază. Chiar dacă o femeie deșteaptă este în căutarea unei iubiri speciale, ea nu se teme să fie singură.