Anamaria Vasile

Toată vara a colectat sticle de plastic și le-a dus la casa sa de vacanță. Vecinii râdeau la început, însă grădina a fost de nerecunoscut!

S-a demonstrat că, în mediu, o familie europeană compusă din patru membri, într-un an, aruncă până la 300 de sticle din plastic. Însă acesta este un material excelent pentru a fireutilizat şi reciclat. În acest articol va prezentăm câteva idei de reutilizare a sticlelor din plastic în grădină.

Refolosind plasticul noi protejăm mediul înconjurător şi totodată economisim banii proprii. Apropo, folosirea sticlelor din plastic în alte scopuri a fost inventată de oamenii mai bogaţi, nu de cei săraci sau cu venituri mici.

A sosit primăvară, iar odată cu ea au început lucrările în grădina. Perfect-ask.com va prezintă, astăzi, modalitatea de a meşteri un solar din sticle obişnuite de plastic.

Solar din sticle de plastic

Iată un solar construit de un scoţian care doar în trei luni a colectat 7000 de sticle de plastic, dintre care a ales 1000 şi a meşterit un solar de 2 m lungime, 2 m lăţime şi 1.9 m înălţime.

Cel mai anevoios lucru în procesul de construire a solarului este curăţarea sticlelor de etichete. De asemenea, trebuie de găsit un spaţiu mai mare pentru depozitarea sticlelor până a fifolosite.

Solarul a fost montat în felul următor. Iniţial a construit un cadru de lemn, apoi a îmbrăcat sticlele una peste altă, punând gâtul sticlei în tăietură de la fundul sticlei precedente. A fixat construcţia, a pus sticlele pe tije de lemn şi le-a uns cu lipici pentru a se fixă.