Anamaria Vasile

Momentul în care Sorin Oprescu l-a uimit pe CTP. Ce s-a întâmplat între ei, în biroul jurnalistului

Condamnarea lui Sorin Oprescu i-a trezit amintiri lui Cristian Tudor Popescu. Celebrul jurnalist a rememorat un episod în care a putut să-l cunoască pe Sorin Oprescu așa cum era el. L-a bufnit râsul atunci când și-a amintit cum s-a dat în spectacol pe-atunci candidatul pentru Primăria Capitalei, chiar în biroul lui Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul spune că fostul edil a fost „o rușine Capitală”.

S-a aflat momentul în care Sorin Oprescu l-a uimit pe CTP
„Primarul Oprescu… Râd, pentru că am avut ocazia să stau de vorbă cu acest domn, să spunem în privat, deși nu eram în privat, că nu eram la mine acasă, eram la redacție, la „Adevărul”. A venit pe acolo de câteva ori în perioada în care era foarte agitat politic, în PSD, se apuce funcții, candida la Primărie, candida și pe la alte funcții pe acolo și în general, politicienii când aveau o perioadă din asta de forfotă, de vânzoleală electorală, veneau la mine. Din toate partidele.

Domnule, rar am văzut așa ceva. Deci, eu i-am zis așa: omul ăsta era un răcnéte, nu răcnete, un răcnéte. Deci, chiar și când era cu mine în birou, eram numai noi doi, se monta din când în când și începea să spună câte o chestie: Așa nu s-o mai poate, domnule! Și avea niște chestii (grimase – n.r.) de aici, de undeva: Așa nu s-o mai poate, domn’e, în Bucureștiul ăsta, s-a dus totu’ dracului, trebuie să luăm măsuri!

Eu mă uitam la el: Măi, nene, nu ești la tribune, domnule, nu ești în județ acuma, să-ți faci electoratul, nu ești nici măcar la Primăria Capitalei, ești cu mine, aici, în birou! Ei, îl apuca montajul. Incoerent, nu reușea să lege două… trebuia, din când în când, să scrâșnească și să arunce stropi de salivă… și nu reușea să lege două fraze cap la cap. Ăsta era domnul care a ajuns primar, dacă nu mă înșel, de două ori. Independent, da. Este cea mai mare rușine, mă rog, Viorica Dăncilă este o rușine națională, domnul Oprescu este o rușine de Capitală. Da. Pentru cei care l-au votat. Ca să votezi un asemenea ins…”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Digi 24.

Fostul edil al Capitalei a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, după ce magistrații l-au găsit vinovat pentru mai multe capete de acuzare. Sorin Oprescu se face vinovat de constituire de grup infracțional organizat, luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani. Medicul de meserie nu a fost găsit la domiciliu și se pare că a fugit din țară de mi bine de trei săptămâni.

sursa: impact.ro