Anamaria Vasile

Președintele Chinei ar urma să fie înlocuit. Mișcarea pregătită de autoritățile de la Beijing

China pregătește o lovitură de proporții. Mai multe surse susțin că președintele Xi Jinping ar urma să fie înlocuit până la finele anului 2022.

Lovitură de stat la Beijing. Ce s-ar putea întâmpla cu Xi Jinping
Mai multe surse au declarat pentru Washingtom Times că o lovitură de stat va avea loc până la sfârșitul anului, iar Xi Jinping ar uma să fie înlocuit. Reprezentanții Partidului Comunist din China pregătesc un puci pentru a-l putea elimina pe Xi Jinping din cauza măsurilor dure luate în marile orașe ale țării împotriva Covid- 19.

De altfel, un vlogger a făcut publice aceste informații îrin intermediul unui video postat pe Youtube, spuse în limba chineză. Canadianul se lăuda ca are toate daliile planului care îl va înlătura pe Xi Jinping, de la o sursă din Partidul Comunist.

Videoclipul s-a viralizat imediat pe rețelele de socializare din China, dar a fost imediat cenzurat de serviciile secrete de la Beijing. Înlocuitorul lui Xi Jinping ar urma să fie înlocuit chiar de premierul Li Kequiang, care va prelua conducerea țării și a Partidului Comunist.

„Xi Jinping a fost forţat să demisioneze, dar va rămâne în funcţie până la o reuniune majoră a partidului în cursul acestui an”, spune vloggerul.

Potrivit informațiilor sale, Xi Jinping ar fi fost de acord să renunţe la putere, dar să nu fie tras la răspundere pentru tulburările actuale legate de blocaje, cum este în cazul oraşului Shanghai.

OMS nu e de acord cu regimul impus de președintele Chinei
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu este de acord cu politica „zero COVID” a Chinei lui Xi Jinping.

„Când vorbim despre strategia zero COVID, nu credem că aceasta este sustenabilă, luând în considerare comportamentul virusului la ora actuală şi cel pe care îl preconizăm în viitor, iar trecerea la o strategie diferită este foarte importantă. Avem acum o mai bună înţelegere asupra virusului şi instrumente mai bune, astfel încât tranziţia la o altă strategie ar fi foarte importantă”, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

sursa: playtech.ro