Anamaria Vasile

Olena Zelenska, despre prima noapte de război. Ce i-a zis Volodimir Zelenski în ultima noapte petrecută împreună

Olena Zelenska a povestit cum a decurs ultima seară petrecută cu Volodimir Zelenski și ce a putut să îi spună acesta. În cadrul unui interviu, soția președintelui din Ucraina a dezvăluit cum reușește să comunice cu soțul ei în această perioadă foarte dificilă pentru țară, dar și alte detalii despre viața lor de cuplu.

Prima Doamnă a Ucrainei a spus că data de 24 februarie a fost ultima dată în care și-a văzut soțul, atunci când Ucraina a fost invadată de Rusia.

Olena Zelenska, despre ce i-a transmis Volodimir Zelenski în prima noapte de război
Soția lui Volodimir Zelenski a mai declarat că ziua de dinaintea începerii războiului a fost una cât se poate de normală, acea zi fiind utima în care soțul ei a purtat costum, pentru că de atunci a fost nevoit să poarte numai haine de armată.

„M-am trezit în sunete ciudate, asurzitoare. Să fi fost între orele 4 și 5 dimineața. Nici nu mi-am dat seama imediat că este o explozie… Lângă mine nu era niciun bărbat în pat.

M-am ridicat – și l-am văzut: era deja îmbrăcat, în costum, ca de obicei (a fost ultima dată când a purtat costum și cămașă albă, de atunci a fost mereu în „armată”.) „A început”, a fost tot ce mi-a spus”, a declarat Olena Zelenska, în interviul pentru Vogue.

Olena Zelenska nu s-a mai văzut cu soțul ei de pe 24 februarie

Olena Zelenska a fost foarte îngrijorată din pricina faptului că era dezorientată și se temea pentru siguranța copiilor lor și nu știa ce să facă în acea situație.

„Stai un pic, te anunț eu. Pentru orice eventualitate, împachetează-ți lucrurile de strictă necesitate și ia documentele”, a spus președintele Ucrainei.

Prima Doamnă a Ucrainei a avut o discuție cu cei mici, asigurîndu-i de faptul că îl vor vedea pe tatăl lor „În curând”.

Au fost nevoiți să coboare la subsol și să lase luminile stinse, pentru a nu atrage atenția.

„În primele zile, am sperat că putem rămâne împreună. Dar Biroul Președintelui a devenit o unitate militară. Președintele și echipa lui lucrează și locuiesc acolo ”, a mai spus soția șefului statului.

Olena Zelenska a primit ordin ca ea și copiii să meargă într-un loc în care pot fi în siguranță. De atunci, Prima Doamnă a Ucrainei ține legătura cu soțul ei doar prin intermediul telefonului.

„Desigur, războiul nu este ceva ce copiii ar trebui să vadă. Dar ei sunt foarte sinceri și pătrunzători şi nu le poți ascunde nimic. De aceea cea mai bună strategie este adevărul. De aceea discut tot ce se întâmplă cu fiica și fiul meu. Încerc să le răspund la întrebări. Încercăm să vorbim. Pentru că a spune ceea ce doare, a nu-l ține pentru tine, este o strategie psihologică atât de funcțională”, a mai spus Zelenska.

sursaȘ bzi.ro