Anamaria Vasile

Prinţesa Lia, soţia lui Paul de România, trăieşte într-un hotel din Capitală. Cum arată aceasta, după ce soţul său a fugit de autorităţi

Condamnarea lui Paul Lambrino în celebrul dosar ”Ferma Băneasa” a adus mari probleme familiei autointitulate regală. Prințul Paul este de negăsit, iar casa i-a fost confiscată și vândută. Astfel, prințesa Lia, soția lui Paul, a ajuns să trăiască într-un hotel din Capitală.

ADVERTISING

Paul Lambrino, autointitulat ”Paul de România”, a dus o luptă lungă de ani de zile pentru a fi recunoscut ca succesor la tronul României. Acum, lupta bărbatului de 73 de ani s-a transformat într-una pentru supraviețuire. Lambrino a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul de retrocedări ilegale ”Ferma Băneasa”.

După sentința definitivă, acesta s-a făcut nevăzut și a lăsat-o în urmă pe soția sa, prințesa Lia, dar și pe fiul lor de 11 ani. Fără sprijinul soțului fugit, Lia s-a trezit evacuată din casă din cauza datoriilor mari către bănci. Casa le-a fost vândută, iar Lia a fost obligată să se mute la un hotel din București, acolo unde locuiește în acest moment, alături de fiul său, potrivit cancan.ro.

Paul Lambrino, condamnat la trei ani și patru luni de închisoare
„La data de 17.12.2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMÂNIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore şi Helene-Henriette, născut la data de 13.08.1948 în Franţa, loc. Paris, domiciliat în Mun. București, (…), condamnat la 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, arată IGPR.

Ce spunea Prințesa Lia despre condamnarea lui Paul Lambrino
„Paul este şi s-a considerat nevinovat. Vom folosi toate căile legale care ne stau la dispoziţie pentru a demonstra acest lucru. Prinţul Paul al României se consideră victima unui proces politic. E inadmisibil că drepturile lui să nu fie recunoscute nici acum. El nu a fugit din ţară în urma condamnării, ci a plecat în Portugalia, unde a deschis un proces de succesiune”, a declarat Prințesa Lia, pentru Antena 3.

Cine sunt Lia și Paul Lambrino
Născut pe 13 august 1948 la Paris, Paul-Philippe de Hohenzollern, său Paul Lambrino, sau Prințul Paul „al României” nu a fost niciodată recunoscut de Casa Regală a României drept succesor al tronului. Tatăl său, Carol Mircea Lambrino, s-a născut dintr-o relație ilegitimă a lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino și nu a purtat niciodată numele „al României”.

În 2012, autoritățile din România l-au recunoscut pe Paul-Philippe de Hohenzollern ca descendent al regelui Carol, ceea ce nu a făcut și Casa Regală. În ciuda acestui fapt, Paul a conţinut se se autointituleze „prinț”, adăugându-și în cartea de identitate numele „Al României”.

Lambrino a întâlnit-o pe Lia Georgia Triff la o gală UNICEF care a avut loc la Londra. Paul-Philippe este căsătorit, din 1995, cu Lia Georgia Triff, cetățeancă americană de origine română, născută pe 23 februarie 1949, la Naval Station Great Lakes, în Statele Unite. Nunta lor a avut loc la Mănăstirea Cașin, în prezența membrilor Corpului Diplomatic.

Cincisprezece ani mai târziu, pe 11 ianuarie 2010, pe când Lia împlinise deja vârsta de 60 de ani, se naște la București, la Maternitatea Regina Maria, fiul lor, Carol Ferdinand, botezat după numele strămoșilor lui, regii României Ferdinand I și Carol al II-lea.

Sursă: bzi.ro