Anamaria Vasile

Senatoarea Diana Șoșoacă a dat buzna la Ambasada SUA din București: „Noi suntem parlamentari, nu orice cetățean”

Senatoarea Diana Șoșoacă a mers astăzi în fața Ambasadei SUA din București, unde a făcut un scandal imens. Diana Șoșoacă a mers însoțită de încă doi parlamentari, deputatul Mihai Lasca și deputatul Ciprian Ciubuc.

Diana Șoșoacă a fost revoltată pentru că nu a fost primită imediat de însărcinatul cu afaceri al ambasadei.

„Noi suntem parlamentari, nu orice cetățean. De ce vorbiti cu noi prin geam, mușcăm?”, a strigat senatoarea la intrarea în ambasadă.

Diana Șoșoacă nu a reușit să intre fără o programare
În zadar s-a agitat senatorea – reprezentanții ambasadei i-au transmis că are nevoie de programare pentru ca întâlnirea cu oficialii SUA să aibă loc.

„Vi se pare normal să tratați în acest fel parlamentarii? Suntem statul sclav al Americii. Președintele României face la fel? Suntem colonie? Nu permitem un astfel de tratament! Este un afront la adresa României și a poporului român. Vom informa congresul SUA”, a strigat Diana Șosoacă.

Scandalul făcut de Diana Șoșoacă în fața Ambsadei SUA la București a avut loc cu o zi înainte de sosirea în România a Primei Doamne a Americii, Jill Biden. Serviciile Secrete Americane, în colaborare cu Serviciul Român de Informații, au stabilit deja detaliile vizitei acesteia în ţara noastră. Soţia preşedintelui SUA va vizita baza de la Mihail Kogalniceanu, apoi are prevăzute întâlniri cu oficialii de la București.

Este a doua vizită a primei doamne a Americii în România, după cea din mai 2014.

Diana Șoșoacă a mers și la Ambasada Rusiei la București
Reamintim faptul că în urmă cu aproximativ o lună, senatoarea și alți trei deputați au fost în audiență la Ambasada Rusiei la București, deși nu aveau aprobare pentru formarea delegației.

Delegația a fost formată din parlamentarii Diana Iovanovici-Șoșoacă, Mihai Lasca, Francisc Tobă (toți trei foști membri AUR) și Dumitru Coarnă (PSD).

Delegația a vorbit despre statutul de neutralitatea al României cu privire la invadarea Ucrainei
Potrivit Art 32, punctul 1 din regulamentul Camerei Deputaților privind organizarea delegațiilor, Biroul Permanent: „organizează relaţiile Camerei cu parlamentele altor state şi cu organizaţiile parlamentare pe baza consultării, în funcţie de natura acţiunilor avute în vedere, a Comitetului director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, a grupurilor parlamentare, a Comisiei de politică externă şi a altor comisii permanente, informând Camera Deputaţilor asupra măsurilor stabilite, inclusiv cu privire la componenţa nominală a delegaţiilor.”

SURSA: bzi.ro