Anamaria Vasile

Șeful spionajului din Rusia acuză Polonia că ar dori o parte din Ucraina

Serghei Narîșkin a invocat „rapoarte de informații încă nepublicate” care ar arăta că Washingtonul și Varșovia ar plănui să redea controlul Poloniei asupra vestului Ucrainei, fosta provincie Galiția, relatează Reuters.

Mesajul șefului spionajului extern: „După, înainte şi după al Doilea Război Mondial, Stalin a dat Ucrainei părţi din România, Polonia şi Ungaria”, a afirmat Putin în 21 februarie, într-o intervenţie televizată făcută înainte de recunoaşterea „independenței” republicilor separatiste Donețk și Donbas.

Un spion rus a fost arestat
Contraspionajul polonez anunţă marţi că a identificat şi arestat, în ultimele zile, un spion rus care culegea informaţii despre forţe poloneze şi NATO, dar şi doi belaruşi, suspectaţi de asemenea de spionaj, relatează AFP.

Acest anunţ are loc în contextul în care agresiunea rusă în Ucraina, care a provocat tensiuni importante între Varşovia şi Moscova, a condus la expulzarea a 45 de diplomaţi ruşi, la sfârşitul luimartie, urmată de expulzarea aceluiaşi număr de diplomaţi polonezi de către Rusia.

sursa: stirilekanald.ro