Anamaria Vasile

Boris Johnson rupe tăcerea despre singura șansă a unui acord de pace între Rusia și Ucraina. Cu ce animal l-a comparat pe Vladimir Putin

Premierul Marii Britanii a vorbit deschis despre modul în care se desfășoară actualele negocieri de pace între Ucraina și Rusia. Boris Johnson a oferit și o previziune legată de situația în care Vladimir Putin ar accepta să ajungă la un consens cu președintele ucrainean. Oficialul Regatului Unit a avertizat cu privire la noi posibile strategii de atac ale trupelor rusești în Kiev.

Care este strategia lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina
Boris Johnson a oferit un interviu în timpul unui zbor spre India, dezvăluindu-le reporterilor motivul pentru care negocierile cu Rusia nu au o finalitate și de ce Vladimir Putin nu este dispus să cedeze la cerințele nerealiste pe care le are. Premierul Marii Britanii a explicat că strategia lui Putin este una cât se poate de clară, mai exact, aceea de a domina o zonă cât mai mare din Ucraina, pentru a negocia de pe o poziție care să-i ofere șanse mai mari de victorie. Astfel, aceasta este și singura situație în care liderul Kremlinului ar accepta să ajungă la un acord de pace cu Ucraina.

„Este foarte greu de văzut cum pot ucrainenii să negocieze cu Putin acum, având în vedere lipsa lui evidentă de bună-credință. Strategia lui, care este evidentă, este să încerce să înghită și să captureze cât mai mult din Ucraina și să poată să aibă un fel de negociere dintr-o poziție de forță”, a spus Boris Johnson, potrivit Reuters.

„Aceasta este dificultatea cu care se confruntă ucrainenii”
Mai mult, Boris Johnson a îndrăznit să compare strategia de atac al lui Vladimir Putin cu cea a unui crocodil, cunoscut ca fiind un vânător excelent, care își urmărește prada suficient de mult, iar ulterior o atacă fulgerător. Oficialul a transmis Occidentului că Ucraina are nevoie mai mult ca niciodată de arme noi, făcând apel la furnizarea de armament.

„Cum poți negocia cu un crocodil când ți-a prins piciorul între fălcile sale? Aceasta este dificultatea cu care se confruntă ucrainenii. Trebuie doar să continuăm cu strategia, să le furnizăm arme”, a afirmat Boris Johnson.

Premierul Marii Britanii a dezvăluit și ceea ce își dorește Volodimir Zelenski în această perioadă greu încercată, în care regiunea Donbas este bombardată de soldații ruși. Potrivit acestuia, liderul ucrainean vrea să obțină retragerea trupelor rusești din estul Ucrainei.

„Părerea președintelui Ucrainei – dacă l-am înțeles bine, vorbesc mult cu el – este că își dorește neapărat ca trupele ruse să fie expulzate din actualele poziții de la Donețk și Luhansk.”, a adăugat acesta, potrivit Digi24.

sursa: playtech.ro