Anamaria Vasile

Au primit un cadou de nuntă cu mesajul „deschideţi-l după 9 ani”.Aşa au făcut.Ce era acolo i-a uluit

Kathy şi Brandon Gunn, soţ şi soţie din SUA, au primit la nuntă un cadou mai puţin obişnuit din partea unei mătuşi.

Femeia le-a dăruit celor doi o cutie voluminoasă, de care era ataşat un bileţel cu mesajul „să-l deschideţi după 9 ani”. Poate surprinzător pentru unii, căci curiozitatea era mare, cuplul a decis să respecte dorinţa rudei. Au luat cutia şi, după nuntă, au depozitat-o într-un colţ al unei debarale.

Anii au trecut, iar Kathy şi Brandon Gunn au şi uitat de cutie. Dar, după 9-10 ani de la debutul mariajului, perioadă în care soţii au făcut şi copii, au regăsit cutia în debara, când au vrut să facă acolo curăţenie. Curioşi, n-au mai stat pe gânduri, şi au deschis cadoul primit de la mătuşă.

Ce au găsit în cutie? Două mesaje scrise pe hârtie, câte unul pentru fiecare soţ, o sumă de bani (câteva zeci de dolari), o vază din cristal, două pahare de vin, produse cosmetice, cremă de corp.

Ideea din spatele cadoului nu o reprezintă lucrurile în sine, ci o lecţie pentru răbdare şi perseverenţă, în sensul că mariajul constă şi în compromisuri, certuri, dar important este să treci peste necazuri alături de soţ. Mătuşa a lăsat instrucţiuni ca obiectele din cadou să fie folosite în momentele mai tensionate din cuplu.